Beyrut’ta kritik görüşmeler

img
Beyrut’ta kritik görüşmeler YDH

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’dan sonra bugün de İslami Cihat Genel Sekreteri Ziyad Nehhale Hizbullah Genel Sekreteriyle görüştü.




YDH- Fars haber ajansının bildirdiğine göre İslami Cihat Genel Sekreteri Ziyad Nehhale, bu sabah Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la görüştü.

Görüşmede bölgedeki son siyasi gelişmeler ile Gazze Batı Şeria ve Direniş Ekseni’nin diğer cephelerindeki askeri gelişmeler ele alındı.

Habere göre zafere kadar direnişin kararlılıkla sürdürülmesi vurgulanırken askeri ve siyasi sahadaki muhtemel gelişmeler üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, cumartesi günü de İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı kabul etmişti.

Bir yandan esir takasına ilişkin anlaşma zemini yaratılmasına yönelik çok yönlü çabalar sürerken İsrail rejimi ise Gazze nüfusunun yarısının sığındığı Rafah kentine kara saldırısı yapacağını belirtiyor.

İsrail’in Gazze’deki soykırımına en büyük desteği veren Amerikan rejimi, başkanlık seçimleri öncesinde iç kamuoyundaki baskılar sebebiyle İsrail rejiminin büyük katliamlarla sonuçlanacak olan Rafah saldırısına karşı çıkıyor.

Ulaşan haberlere göre Amerikan rejiminin yetkilileri, İsrail rejimini saldırısını, Rafah kentindeki sivillerin tahliye edilmesinden sonraya ertelemesi için ikna etmeye çalışıyor.

 



Makaleler

Güncel