İsrail rejiminden Refah için tehcir planı

img
İsrail rejiminden Refah için tehcir planı YDH

İsrail medyası, rejimin Refah kentine saldırısını kolaylaştırmak için kentteki yaklaşık bir buçuk milyon kişiyi tehcir etmeyi öngören bir plan sunduğunu duyurdu.




YDH- İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, rejimin “yaklaşan kara operasyonu öncesinde Refah için plan” önerdiğini bildirdi.

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi da iki gün önce Refah kentindeki yaklaşık bir buçuk milyon sivilin Gazze’nin kıyı şeridine zorla göç ettirilmesini öngören bir plan hazırlandığını belirtmiş ve Arap rejimlerinin de planı finanse edeceğini bildirmişti.

Yedior Ahronot gazetesi el-Ahbar’ın haberindeki ayrıntıları teyit ederek Gazze Şeridi'nin güneybatı bölgesinde yaklaşık 25 bin çadır kurma projesinin, ABD ile Körfez’deki Arap rejimleri arasındaki işbirliği yoluyla finanse edileceğini bildirdi.

Gazete, söz konusu planın yakın zamanda Mısır'a da aktarıldığını ifade etti.

Haberde, Amerikan Başkanı Joe Biden’ın İsrail rejiminin yaklaşık bir buçuk milyon kişinin yaşadığı refah kentine yapacağı saldırısına onay vermek için öncelikle sivillerin tehcirini öngören bir plan hazırlanmasını istediği hatırlatıldı.

İsrail gazetesi de el-Ahbar’ın planla ilgili daha önce yayımladığı ayrıntıları teyit ederek 15 alanda 25 bin çadır ve sahra hastaneleri kurulması projesinin Mısır tarafından yürütüleceğini bildirdi.

Haberde Netanyahu’nun ofisi ile Mısır rejiminden henüz söz konusu planla ilgili bir açıklama yapılmadığı ifade edildi.

İsrail gazetesi, söz konusu haberin yayımlanmasının ardından Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA), sivillerin Refah'tan tehcir edilmesine ilişkin İsrail'den herhangi bir bildirim almadığını açıkladı. 

Bir OCHA sözcüsü, Yediot Ahronot’a "Üst düzey İsrailli yetkililerden herhangi bir resmi iletişim almadık. Ne olursa olsun, BM rıza dışı tahliyelere katılmaz" dedi.

    



Makaleler

Güncel