İşgal rejimi, Yaser Arafat'ın Gazze'deki evini yıktı

img
İşgal rejimi, Yaser Arafat'ın Gazze'deki evini yıktı YDH

Abluka altındaki Gazze'de saldırılarını sürdüren işgal rejimi, El Fetih'in kurucu lideri Yaser Arafat'ın Gazze'de müze olarak kullanılan evini yıktı.




YDH - İsrail ordusu, eski Filistin Kurtuluş Örgtü (FKÖ) lideri Yaser Arafat'ın 2004 yılındaki ölümünden bu yana müze olarak kullanılan Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki evini yıktı.

Arafat 1995-2001 yılları arasında burada yaşamıştı. Gazze, Yaser Arafat'ın 27 yıl sürgünde kaldıktan sonra 1994 yılında İsrail ile Oslo barış anlaşmalarının ardından Filistin topraklarına döndüğü yerdi.

Arafat, 1950'lerde, şu anda Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi hükümetini oluşturan El Fetih Partisi'nin kurucusuydu. 20 Ocak 1996'da yüzde 83'lük bir çoğunlukla Filistin Yönetimi'nin başkanı seçilmişti.

Arafat Kasım 2004'te 75 yaşında, iki hafta önce hastalanması üzerine Ramallah'tan uçakla getirildiği Fransa'da öldü.

Ağustos 1970'te Arafat, şu açıklamayı yapmıştı: "Temel amacımız Akdeniz'den Ürdün Nehri'ne kadar olan toprakları özgürleştirmektir. Haziran 1967'de yaşananlarla ya da Haziran savaşının sonuçlarını ortadan kaldırmakla ilgilenmiyoruz. Filistin devriminin temel kaygısı Siyonist varlığın topraklarımızdan sökülüp atılması ve özgürleştirilmesidir."