Nuceba: ABD sadece güç ve silahtan anlar

img
Nuceba: ABD sadece güç ve silahtan anlar YDH

Irak el-Nuceba Hareketi Genel Sekreteri, Irak Direnişi’nin, Irak'ı özgürleştirme ve işgal altındaki Filistin'deki İsrail üslerini hedef alma eylemlerini sürdürdüğünü açıkladı.




YDH- Irak el-Nuceba Hareketi’nin Genel Sekreteri Ekrem el-Ka’bi, bugün bir açıklama yaparak, Irak Direnişi’nin ABD üslerine yönelik saldırılarındaki azalmanın nedenleri hakkında bilgi verdi.

el-Ka’bi, yaşanan sessizliğin “uyum sağlama ve yeniden bütünleşme taktiği çerçevesinde" olduğunu vurguladı.

Genel Sekreter şöyle devam etti: “Irak İslami Direnişi, ülkeyi özgürleştirmeye ve Filistin'deki Siyonist üsleri hedef almaya devam edecek ve bundan asla vazgeçmeyecektir.”

Direniş’in yaklaşımının "İslami-Irak-Cihad" olduğunu belirten el-Ka’bi şunları söyledi: “Bunun sonuçlarını tek başımıza üstleniyoruz ve kendimizi buna hazırladık.”

el-Ka’bi, hareketin, Irak hükümetinin Amerikalıların Irak'tan çekilmesini planlamak için yaptığı müzakerelere karşı olmadığını, ancak Amerikalı işgalcilerin yalancı, aldatıcı ve zorba olduğunu belirtti.

Ayrıca şunu vurguladı: “Amerikalı işgalcilerin müzakere yoluyla teslim olacağını ve Irak'ı terk edeceğini düşünen herkes yanılgı içindedir. Bu düşmana karşı tek cevap güç ve silahtır.”

Daha önce, Irak ordusu sözcüsü Yahya Resul de Bağdat'ta bir yerleşim bölgesine düzenlenen hava saldırısının ardından, "Amerikan güçleri Irak'ın iç barışını tehlikeye atıyor ve bu ülkenin egemenliğini ihlal ediyor." demişti.

Son zamanlarda Irak'taki çeşitli üslere yönelik saldırılar düzenleyen Amerika, çok sayıda Iraklının ölmesine ve yaralanmasına neden olmuştu.

Irak Direnişi, Aksa Tufanı operasyonunun başlamasından ve İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından bu yana, ABD'nin bu saldırılara verdiği desteğe yanıt olarak Irak ve bölgedeki Amerikan işgalcilerinin üslerini hedef alıyor.



Makaleler

Güncel