Filistin Yönetimi Başbakanı Iştiyye istifa etti

img
Filistin Yönetimi Başbakanı Iştiyye istifa etti YDH

Ramallah merkezli Filistin Yönetimi'nin başbakanı Muhammed Iştiyye, istifasını Başkan Mahmud Abbas'a sundu.




YDH - Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye, pazartesi günü yaptığı açıklamada hükümetin istifasını Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a sunduğunu duyurdu.

Iştiyye, yaptığı açıklamada istifanın 'Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar ile Batı Şeria ve Kudüs'teki tırmanışla ilgili gelişmelerden' ileri geldiğini belirtti.

Başbakan, "Bir sonraki aşama çok sayıda zorlukla dolu  ve başta Gazze Şeridi olmak üzere Filistin topraklarındaki gelişmeleri ve Filistin ulusal mutabakatının tesis edilmesi zaruretini dikkate alan politika ve hükümet değişiklikleri gerektiriyor," ifadelerini kullandı.

Iştiyye, '(Filistin Yönetimi'ni) siyasi etkisi olmayan bir idari ve güvenlik otoritesi haline getirme çabaları olduğunu ve yönetimin işgale rağmen Filistin topraklarında devleti somutlaştırmak için mücadele etmeye devam edeceğini' de sözlerine ekledi.

Bununla beraber Reuters'a konuşan Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, "Iştiyye hükümetinin istifası ancak bir sonraki aşamaya ilişkin düzenlemeler konusunda ulusal uzlaşı bağlamında gerçekleşirse anlamlı olur," yorumunu yaptı.