Baasçı iftirasına Mehdi Ordusu’ndan yalanlama

img
Baasçı iftirasına Mehdi Ordusu’ndan yalanlama YDH

SAAF-Baas rejimi mensuplarına ait bir internet sitesinde 200’den fazla Iraklının ölümüyle




SAAF-Baas rejimi mensuplarına ait bir internet sitesinde 200’den fazla Iraklının ölümüyle sonuçlanan Sadr kenti saldırısını Bedir Örgütü’nün düzenlediği ve Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nun da saldırının sorumlusunu yakalayıp idam ettiği ile ilgili haber Mehdi Ordusu tarafından yalanlandı.

 

İngiltere’nin Birmingham kentinde yaşayan bir grup Baas mensubu tarafından idare edilen er-Rabıtatu’l-Irakıyye (Irak Birliği) adlı internet sitesi, 200’den fazla Iraklı Şii’nin ölümüyle sonuçlanan Sadr kenti saldırısını “Bedir Tugayları”nın düzenlediğini belirtmiş ve bombayı yerleştiren şahsın Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu milisleri tarafından yakalandığını iddia etmişti.

 

Mehdi Ordusunun yakaladığı şahsın bombayı yerleştirdiğini itiraf ettiğini de savunan söz konusu site, yakalanan şahsa ait olduğunu iddia ettiği bir video görüntüsüne de yer vermişti.

 

Mehdi Ordusu’na bağlı mumehhidoon.net adlı internet sitesi, Baasçılar tarafından yayınlanan haberi yalanlayarak, Şiilerin bu tür eylemlerden beri olduğunu ifade etti ve Sadr kentinde gerçekleştirilen terör eyleminin sorumlusunun "İşgalciler, destekçileri olan nasıbiler ve kafir baasçılar" olduğunu ifade etti.

 

Kendisini “Fars projesini deşifre etmeye adadığı”nı belirten merkezi İngiltere’deki Baasçı örgüte ait site, Irak’taki terör saldırılarının ardında “şerli komşu İran”ın bulunduğundan bahsederken Mehdi Ordusu’ndan “Deccal Ordusu” Lübnan Hizbullah’tan ise “Lübnanlı Safeviler” diye söz ediyor.

 

“İranlıların Arapları keseceği”ni ve "İran-Irak savaşının sorumlusunun Baas değil Molla rejimi olduğu"nu savunan site, Irak Ulema Heyeti üyesi ve medya sorumlusu Şeyh Abdusselam Kubeysi’nin de son İngiltere gezisinde kuruluşu desteklediğini ifade ediyor.

 

Baasçı kaynaklar, Samerra'da Ehlibeyt İmamlarının türbelerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıların da İran ve Şiiler tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmiş; saldırının sorumlularından el-Kaide üyesi “Ebu Kudema lakaplı, Fahir Muhammed Ali” 28 Haziran'da yakalanmıştı.