Irak direnişinden hükümete sert uyarılar

img
Irak direnişinden hükümete sert uyarılar YDH

Irak Hizbullah Tugayları Irak hükümetini Amerikalılara dokunulmazlık vermemesi ve Erbil’in bir casusluk yuvası haline gelmesi konusunda uyardı.




YDH- Irak Hizbullah’ı Güvenlik Bürosu dün gece bir bildiri yayımlayarak Halk Seferberlik Güçleri’nin komutanının değiştirilmemesi konusunda Irak hükümetini uyardı.

Hizbullah Tugayları Güvenlik Bürosu Başkanı Ebu Ali Askeri, dün gece yayımladığı beş maddelik bildiride Iraklı yetkililerin ülkeyi işgalcilerden kurtarmakla yükümlü oldukları belirtildi ve Irak hükümetinin Irak’taki Amerikan askerlerine dokunulmazlık vermesi halinde cehennemin kapılarını açmış olacağını söyledi.

Bildiride “İşgalci güçler havada da karada da davranışlarını değiştirmedi. Hatta yaptıkları açıklamalar daha fazla zaman kazanmak ve Irak’ta daha fazla kalmak peşinde olduklarını gösteriyor” denildi.

Halk Seferberlik Güçleri komutanlarının görevden alınması veya yerlerine başkalarının atanması konusuna da değinilen bildiride Halk Seferberlik Güçlerinin lider veya komutanlarının değiştirilmesi veya atamaları ile ilgili kararın kurumun kendi içinde olması gerektiği vurgulandı aksi yönde atılacak bir adımın büyük bir hata olacağı ifade edildi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Amerika ve İsrail rejimleriyle olan istihbarat ilişkilerine de değinilen bildiride “İstihbarat yetkilileri belge ve itirafları ortaya koymaya başlamalıdır. Bunlar Erbil’in Irak’a zarar veren bir casusluk yuvası haline geldiğini ve Siyonist rejimin Irak’taki gelişmiş casusluk üssüne dönüştüğünü göstermektedir” denildi.

  



Makaleler

Güncel