Irak Direnişi İsrail'e odaklandı

img
Irak Direnişi İsrail'e odaklandı YDH

Son haftalarda, Suriye ve Irak'taki ABD üslerine yönelik saldırılarını durduran Iraklı direniş gruplarının, işgal altındaki Filistin'deki İsrail üslerine yönelik saldırılarının yoğunlaştığı bildirildi.




YDH- Irak İslami Direnişi'nin Erbil vilayetinde bulunan Harir Havalimanı'ndaki Amerikan üslerini hedef aldığı 2 Şubat 2003'ten bu yana, Irak'taki Amerikan askerlerine yönelik herhangi bir saldırı olmadı.

Uzmanlar bu sürecin geçici olduğuna ve İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani'nin Bağdat'a gidip Iraklı direniş komutanlarıyla görüşmesinden sadece üç gün sonra başladığına dikkat çekiyorlar.

ISNA, Kaani'nin Bağdat'taki Direniş komutanlarıyla yaptığı son toplantıda, Iraklıların saldırıları durdurma veya sürdürme konusundaki bağımsız kararına saygı duyarken, Irak direniş grupları arasında birlik oluşturmak ve Amerikalılara yönelik saldırıları geçici olarak durdurmak için özel ve mantıklı nedenler sunduğunu bildirdi.

Kudüs Gücü komutanının ileri sürdüğü nedenlerin Irak Direnişi tarafından da mantıklı bulunarak memnuniyetle karşılandığı için toplantının sonucunda da mevcut durumun ortaya çıktığı belirtildi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin Amerikan askerlerini Irak'tan diplomatik olarak çıkarma planının ciddi bir şekilde takip edildiğini söyleyen ISNA, Kudüs Gücü komutanının, başbakanın arabuluculuk talebinden sonra Irak'ı ziyaret ettiği, böylece son gerginliklerin seviyesinin daha yüksek bir adıma ve öngörülemeyen bir duruma yol açmadığını kaydetti.

Haberde, Iraklı direniş gruplarının, ABD birliklerinin diplomatik yollarla geri çekileceği düşüncesini kabul etmeseler de Irak hükümetine şartlı ve sınırlı bir süre için net bir sonuç elde etme şansı verdiklerinin altı çizildi.

ISNA, Amerikalılara yönelik saldırıların durdurulması sonrası, işgal altındaki Filistin'in çeşitli bölgelerindeki İsrail üslerine yönelik niteliksel saldırıların arttığını vurguladı.

Ayrıca, son günlerde İsrail rejimine karşı gerçekleştirilen saldırıların, Irak Direnişi’nin gözlerinin İsrail’in hayati tesislerine ve altyapısına odaklandığını gösterdiği kaydedildi.

Irak Direnişi’nin, saldırıları durdurarak ve geçici bir ateşkes planını kabul ederek iyi niyetini kanıtladığını ve şimdi topun Washington'un sahasında olduğunu söyleyen ISNA, “Amerikalıların Irak'tan çekilme ve Gazze'deki savaşın durumu konusundaki hareketleri ve eylemleri, Irak direniş gruplarının gelecekteki eylemlerinin türünü ve yoğunluğunu etkileyecektir.” dedi.

 



Makaleler

Güncel