Perez:İran’ın gücü uluslar arası toplumun zaafından kaynaklanıyor

img
Perez:İran’ın gücü uluslar arası toplumun zaafından kaynaklanıyor YDH

SAAF-İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Perez, İran’ın özellikle Ortadoğu’da artan nüfuzunun




SAAF-İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Perez, İran’ın özellikle Ortadoğu’da artan nüfuzunun uluslar arası toplumun zaafından kaynaklandığını söyledi.

 

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Washington’da Ortadoğu üzerine politikalar üreten Saban adlı bir düşünce kuruluşunda konuşan İsrail Başbakanı Şimon Perez, Hamas’ı bölgede dini bir hegemonya kurmaya çalışmakla suçlayarak Hamas’la ilgili olarak barış karşılığı toprak politikası uygulanamayacağını belirtti ve “çünkü onlar için İsrail’i yok etmek, Filistin devleti kurmaktan daha önceliklidir” diye konuştu.

 

Konuşmasında İran’ın gücünün de uluslar arası toplumun zaafından kaynaklandığını belirten Perez, uluslar arası toplumun ittifak etmesi durumunda İran’ın ciddi bir şekilde zayıflatılabileceğini söyledi.

 

İran’a karşı şimdiye kadar söz konusu edilenlerden çok daha fazla seçeneğin bulunduğunu söyleyen Perez, uzun menzilli füzeler üzerinde gözetim, ekonomik ambargo, petrol ihracının sınırlandırılması ve İran’daki rehberin değiştirilmesine yardımcı olmak gibi hususları bu seçenekler arasında saydı.

 

Birleşmiş Milletlerin beş daimi üyesi ve Almanya, üç Avrupa ülkesinin İran’a yönelik yaptırım uygulanmasına ilişkin hazırladığı karar tasarısı üzerinde anlaşmaya varamıyor.

 

Konuşmasında Suriye’ye de değinen Perez, Suriye’nin “terörist liderleri” ülkesinden temizleme bedeli ödemeden ABD ile görüşmeler başlatmak amacıyla İsrail’e müzakere teklifinde bulunduğunu söyledi.