İsrailli istihbarat uzmanı: Suikastlar direnişi yok edemez

img
İsrailli istihbarat uzmanı: Suikastlar direnişi yok edemez YDH

Siyonist rejimin önde gelen istihbarat uzmanlarından Yossi Melman, direniş liderlerini hedef alan suikastların sadece güç ve kararlılık sağlamaya yaradığı yorumunu yaptı.




YDH - İsrail gazetesi Haaretz'de yer bulan makalede, direniş liderlerine suikast düzenlemenin, grupları ortadan kaldırma ya da yenilgiye uğratma konusunda başarısız bir politika olduğunu kanıtladığı belirtildi.

İsrail'in Hamas'ın üst düzey lideri Mervan İsa'ya suikast düzenlediğine dair son iddiaları yorumlayan İsrailli istihbarat analisti Yossi Melman, söz konusu eylemin direnişi ortadan kaldırmayacağını belirterek Hamas'ın Filistin toplumunda; Batı Şeria, Gazze, Ürdün, Lübnan, Suriye ve hatta Orta Doğu dışında derin kökleri olduğunu vurguladı.

Melman, işgal rejimi nezdinde en yaygın yanılsamanın 'baş kesmenin Filistin sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olacağı' yönünde olduğunu, bu inancın güvenlik ve askeri kurumlarda bile pek çok kişi tarafından benimsendiğini anımsattı.

Bununla beraber Melman, Gazze'ye yönelik soykırım harekatı altıncı ayına yaklaşırken direnişin 'ellerini kaldırıp teslim olacağına' dair hiçbir işaret göstermediğini, bilakis mücadelesini sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

Öte yandan İsrail ordusu, direnişe karşı başarılı olduğu görüntüsünü vermek amacıyla suikasta uğrayan direniş liderlerinin rütbelerini ya da grup içindeki konumlarını kasıtlı olarak abartıyor.

Direnişin kararlılığı, rejim ordusunun Gazze'de işgal ettiğini iddia ettiği bölgelere, özellikle de bölgenin kuzey ve orta kesimlerine geri dönmeyi başarmış olmasından da anlaşılıyor.