Ketaib-i Hizbullah’tan önemli mesajlar

img
Ketaib-i Hizbullah’tan önemli mesajlar YDH

Irak içindeki ve dışındaki Direniş Ekseni liderleri İran'ın başkenti Tahran'da bir araya geldi.




YDH- Direniş Ekseni liderleri Tahran'da ile bir araya geldi. Toplantıya katılan Irak direnişi Ketaib-i Hizbullah'ın Genel Sekreteri Ebu Hüseyin el-Hamidavi önemli açıklamalarda bulundu.

Ketaib hareketinin, “ezilen halkları savunmaya ve ümmetin kazanımlarını korumaya odaklandığını” söyleyen el-Hamidavi, “zamanlamayı dikkate aldığını ve kararlarını akıllıca ve ihtiyatlı bir şekilde yönetirken temel zorluklara yanıt verdiğini belirtti.” 

El-Hamidavi ayrıca, Irak Direnişi’nin konuyla ilgili detayları en iyi şekilde bildiğini ve kendi işlerine müdahale edilmesine izin vermediğini belirtti.

Direniş lideri, Suriye ve Irak'taki ABD güçlerine karşı askeri operasyonların askıya alınması konusuna da değinerek, meselenin sona ermediğinin altını çizdi.

Hamidavi ayrıca, Irak Direnişi’nin uzun vadeli bir savaşı yönetme yeteneklerine güvenebileceğini sözlerine ekledi.

El Hamidavi, ocak ayında ABD ve koalisyon güçlerinin ülkedeki varlığının geleceğine ilişkin tartışmalar devam ederken, Irak hükümetinin çıkarlarına ters düşmemesi için direnişin ABD güçlerine karşı operasyonlarını askıya aldığını duyurmuştu.

Iraklı direniş lideri toplantıdaki konuşmasının başka bir bölümünde, özgürlük hareketlerinin zaferlerinin, özellikle Kuzey Afrika ve Batı Asya’daki anti emperyalist güçlerin çıkarlarıyla örtüştüğüne işaret etti.



Makaleler

Güncel