İslami Cihad: Direniş Doha’ya heyet göndermedi

img
İslami Cihad: Direniş Doha’ya heyet göndermedi YDH

Filistin İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Muhammed el-Hac Musa, Filistin Direnişi’nin Gazze'de ateşkes için Doha'ya bir müzakere heyeti göndermediğini söyledi.




YDH- Filistin İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Muhammed el-Hac Musa, Filistin direnişinin Gazze’de ateşkes için Doha’ya bir müzakere heyeti göndermediğini söyledi.

El-Alem televizyonuna konuşan Hac Musa, Filistin Direnişi’nin Gazze’deki ateşkes konusundaki tutumunun değişmediğini vurguladı.

Hac Musa ayrıca, Direniş’in yerinden edilmiş insanların geri dönmesi, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze’ye giren İsrail güçlerinin geri çekilmesi gibi koşullarında ısrarcı olduğunu belirtti.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü, Filistin Direnişi’nin öne sürdüğü koşulların uygulanmaması halinde İsrail rejiminin daha geniş kapsamlı soykırımlar uygulayacağını kaydetti.

Filistin Direnişi’nin Gazze’de ateşkesi müzakere etmek üzere Doha’ya bir müzakere heyeti göndermediğini kaydeden Musa, bunun yerine aracılar yoluyla net bir dizi talep gönderdiğini açıkladı.

Müzakerelerin şu anda ABD ile İsrail rejimi arasında gerçekleştiğini kaydeden Hac Musa, Filistin Direnişi’nin ateşkesin aşamaları konusunda esneklik gösterebileceğini, ancak ateşkesin temel koşulları ve ayrıntılarının derinliği konusunda katı ve kararlı olduğunu bildirdi.