Amerika'dan Siyonist rejimin suikastlarına istihbarat desteği

img
Amerika'dan Siyonist rejimin suikastlarına istihbarat desteği YDH

NBC News, Amerika'nın Filistin direnişine yönelik suikast eylemleri gerçekleştiren işgal rejimine 7 Ekim'den bu yana elektronik haberleşmeleri dinleyerek sinyal istihbaratı sağladığını bildirdi.




YDH - NBC News'te yayımlanan ve ismi açıklanmayan Amerikalı ve İsrailli yetkililere dayandırılan habere göre Washington yönetimi Siyonist rejimin Gazze'de ve yurt dışında yürüttüğü suikast kampanyasına yeşil ışık yaktı ve destek verdi.

Haberde, Amerikan Kongre üyelerinin Hamas liderlerinden Mervan İsa'nın geçen hafta öldürülmesinin ardında istihbaratın ele geçirilmesi olduğu yönündeki iddialarına yer verildi.

İsmi açıklanmayan hem eski hem de mevcut yetkililer, ABD'nin Gazze'de istihbarat toplama operasyonlarını hızlandırdığını vurguladı.

7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonundan önce Amerika, Filistin direnişini bir istihbarat hedefi olarak önceliklendirmiyordu, ancak daha sonra Amerika elektronik haberleşmeleri dinleyerek sinyal istihbaratı sağlamaya başladı.

Çarşamba günü ismi açıklanmayan bir Amerikalı yetkili, Suudi gazetesi el-Hades'e yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin Filistin direnişi liderlerinin 'Refah'ta ya da başka bir yerde' öldürülmeye devam edilmesine karşı olmadığını ancak işgal rejiminin bölgeye dönük saldırısına karşı olduklarını ifade etti.

Bununla beraber Axios, ABD, Mısır ve İsrail'in Gazze sınırının Mısır tarafını 'güvence altına almak ve ardından tünelleri yok etmek için' ortak bir askeri operasyon planladıkları bilgisine yer verdi.

İddiaya göre Amerikan yönetimi, Refah işgali başlamadan önce İsrail uçaklarının uçamayacağı bir bölge oluşturulması konusunda baskı yapıyor.