ABD Dışişleri'nden itiraf: Büyük bir güvenilirlik sorunu yaşıyoruz

img
ABD Dışişleri'nden itiraf: Büyük bir güvenilirlik sorunu yaşıyoruz YDH

ABD ve Siyonist rejimin Gazze'deki soykırım harekatıyla nedeniyle uluslararası toplum nezdinde büyük bir güvenilirlik problemi yaşadığını itiraf etti.




YDH - NPR muhabiri Daniel Estrin tarafından ele geçirilen ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Bill Russo'nun da dahil olduğu iç yazışma, Biden yönetimi ile İsrail arasındaki çatlağın yeni bir emsalini ortaya koydu.

Habere göre Russo, 13 Mart'ta yaptığı görüşmede İsrail'in ve İsrail'in güvenlik garantörü ve yakın müttefiki olarak ABD'nin soykırım harekatı nedeniyle 'büyük bir güvenilirlik sorunu' ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Notta, "İsrailliler sadece bölgede değil, dünyanın başka yerlerinde de itibarlarının büyük, muhtemelen nesiller boyu sürecek bir zararla karşı karşıya olduğu gerçeğinden habersiz görünüyorlar," yorumuna yer verildi.

Siyonist rejimin 'itibarının zarara uğramasını' göz ardı ederek büyük bir stratejik hata yaptıklarını vurgulayan Russo, 'İsraillilerin pire için yorgan yaktıklarını' belirtti.

Fakat yazışmaya göre Russo'nun İsrailli muhatabı bu iddiayla alay ederek İsrail'e yönelik öfkenin gerçek dünyadakinden ziyade internette ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında daha yaygın olduğunu öne sürdü.

Öte yandan, insan hakları grupları Oxfam ve İnsan Hakları İzleme Örgütü geçtiğimiz hafta İsrail'in Gazze'ye insani yardım akışını engellemesini belgeleyen ortak bir rapor yayımladı.

Rapoarda, "Gazze'de devam eden çatışmalar göz önüne alındığında, İsrail hükümetinin Biden yönetimine ABD'nin yasal gerekliliklerini yerine getirdiğine dair verdiği güvenceler inandırıcı değil," ifadeleri kullanıldı.