Direniş Ekseni Cephesi (24 Mart)

img
Direniş Ekseni Cephesi (24 Mart) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 24 Mart Pazar günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle.




YDH- Kassam Tugayları'nın 24 Mart'taki operasyonları (Gazze Şeridi):

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva Mahallesi’nin batısında, Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'un kuzeydoğusunda Yasin 105 roketiyle bir Merkava tankı ve bir D9 askeri buldozeri hedef alındı.

Batı Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi yakınlarında üç İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle öldürdü.

İsrail güçlerinin, Batı Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi yakınlarında, saklandığı bir binayı güçlendirilmiş TBG top mermisiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları ile ortak düzenlenen operasyonda, havan toplarıyla Şifa Hastanesi çevresindeki İsrail güçleri hedef alındı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 24 Mart'taki operasyonları (Gazze Şeridi, Batı Şeria):

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun şehrinin kuzeydoğusundaki el-Bura bölgesinde İsrail güçleri ve askeri araçlarıyla makineli tüfekler ve RPG kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze şehrinin batısındaki Şifa Hastanesi yakınlarında İsrail güçleri ve askeri araçlarıyla makineli tüfekler ve RPG kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugaylarıyla ortak düzenledikleri operasyonda, Gazze şehrinin batısındaki Şifa Hastanesi çevresinde İsrail askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu topluluğu havan toplarıyla bombaladı ve çok sayıda can kaybı yaşandı.

Cenin kentinin güneyindeki "Şaked" adlı yerleşim biriminin makineli tüfeklerle hedef alınması, ağır hasara yol açtı.

Nablus şehrinin doğusunda İsrail ordusunun Beyt Furik kontrol noktasını makineli tüfeklerle hedef aldı ve güvenli bir şekilde geri çekildi.

Kudüs Tugayları'nın 24 Mart'taki operasyonları (Gazze Şeridi):

Patlayıcılarla “Merav” yerleşim yerini hedef aldı ve kayıp vermeden geri çekildi.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin batısındaki proje alanındaki Eski el-Hilal Caddesi'nde İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve tanksavar füzeleri kullanarak çatışmalara girdi.

Han Yunus şehrinin batısındaki el-Amel Mahallesi yakınındaki el-Arişiye bölgesinde bir İsrail askeri aracı RPG ile hedef alındı.

Batı Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi yakınlarında İsrail askerlerinin bulunduğu bir topluluğu 60 kalibrelik standart havan mermileriyle bombaladı.

Batı Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi'nin güneyindeki Ebu el-Suud kavşağında İsrail askeri aracı güdümlü füzeyle hedef alındı.

Mücahit Tugaylarının 24 Mart'taki operasyonları (Gazze Şeridi, Batı Şeria):

Beytüllahim'in güneydoğusundaki Tuku kasabası yakınlarında İsrailli yerleşimcileri taşıyan bir otobüsün yerel yapım patlayıcıyla hedef alınması çok sayıda can kaybına yol açtı.

Batı Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınındaki Merkava tankını hedef alarak tam isabetle vurdu.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 24 Mart'taki operasyonları (Gazze Şeridi):

Kudüs Tugayları ile ortak düzenlenen operasyonda Be'eri yerleşimi roket bombardımanıyla hedef alındı. Operasyonu "Cesur Yemen direnişinin kahramanlarına, özgür Irak direnişinin dürüst erlerine, Lübnan'daki Hizbullah'ın aslanlarına ve direnişin pusulası ve efendisi Sayın Seyyid Hasan Nasrallah'a adadık." denildi.

Hizbullah'ın 24 Mart'taki operasyonları (Lübnan):

Doğu sektörü:

Yerel saatle 01:10 civarında, Yoav'daki füze ve topçu üssü ve Golani Tugayı kuvvetinin Gazze Şeridi'nden döndükten sonra eğitim aldığı Keyla kışlası altmıştan fazla Katyuşa roketiyle hedef alındı.

Yerel saatle 16:00 civarında, el-Merc sahasında bir İsrail kuvveti uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 17.20 sıralarında Menare Yerleşimi'nde İsrail askerlerinin konuşlandığı bir bina uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 17.30 sıralarında Ruveysat el-Alem bölgesi füze yağmuruna tutuldu.

Yerel saatle 22.20 sıralarında Metulla kolonisinde İsrail askerlerinin konumlandığı bir bina uygun silahlarla hedef alındı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 11:10 civarında Cel el-Alem bölgesi top mermileri tarafından hedef alındı.

Yerel saatle 12:50 civarında, Rahib bölgesindeki gözetleme ekipmanı uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 21.00 sıralarında Beranit kışlası civarındaki İsrail askerleri füzelerle hedef alındı.