İsrail, direnişin menzilindeki Aşdod limanını halka arz edecek

img
İsrail, direnişin menzilindeki Aşdod limanını halka arz edecek YDH

Siyonist rejim, ocak ayının sonunda Irak direnişi tarafından hedef alınan Aşdod limanını, 7 Ekim'den bu yana yaşadığı zararı telafi etmek için yüzde 50'sini halka arz etmeyi planlıyor.




YDH - Aşdod limanı CEO'su Shaul Schneider, Yemen direnişinin Kızıldeniz'deki operasyonları nedeniyle fazlaca zarar eden ve ocak ayının sonunda da Irak direnişinin drone saldırısına maruz kalan Aşdod limanının bir kısmını halka arz etmeyi planladıklarını bildirdi.

Aşdod, İsrail'de halen devlet tarafından işletilen tek liman. Globes gazetesine konuşan Schneider, "7 Ekim olayları hükümetin yaklaşımını değiştirdi ve yeniden düşünmesini sağladı. Rekabetin temeli olarak her şey özelleştirilemez. Aşdod limanı devletin elinde kalmalıdır, ancak daha rekabetçi olabilmesi için yatırıma ve paraya ihtiyacı olan bir işletmedir," dedi.

Limanın yüzde 49'unun halka arz edilmesinin sermaye yapısını iyileştireceğini kaydeden Schneider, "İlk değerleme sürecindeyiz ve bir ay içinde bunu alacağız. Birkaç milyardan bahsediyoruz," ifadesini kullandı.

Yetkili, "Kasamızdaki nakit parayı çıkarmamız ve altyapıların operatörler için ne kadar değerli olduğunu görmemiz gerekiyor. Hayfa limanı 4 milyar şekel değerinde ancak ikinci teklif 3 milyar şekelin altındaydı. Nakit düşüldükten sonra bizim değerlememiz de bu," diye konuştu.

Bununla beraber Schneider, Aşdod'un 7 Ekim'den sonra işgal rejiminin Gazze'ye düzenlediği soykırım harekatından sonra direnişin yoğun füze saldırılarına maruz kaldığını anımsattı.