Hamas: Tam bağımsızlığa kadar mücadeleye devam

img
Hamas: Tam bağımsızlığa kadar mücadeleye devam YDH

Filistin direniş hareketinin siyasi bürosunun bir üyesi, Hamas'ın tam bağımsızlığını elde edene kadar İsrail'e karşı mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.




YDH- Bugün bir basın açıklaması yapan Husam Badran, Hamas'ın bir yandan direniş gösterirken diğer yandan da genel olarak Filistin halkının ve özel olarak Gazzelilerin ihtiyaçlarıyla ilgili net ve belirli bir hedefe ulaşmak için siyasi ve müzakere çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Hamas yetkilisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına son vermesinin, insani yardımların ulaştırılmasının ve yerlerinden edilenlerin geri dönmesinin Direniş hareketinin öncelikleri olduğunu söyledi.

Yetkili, Hamas'ın önerisinin net bir yeniden inşa planına dayandığını ve işgal rejiminin öne sürdüğü gibi, mahkumların serbest bırakılmasıyla sınırlı olmadığını söyledi.

Badran, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun üzerinde devam eden uluslararası baskının kendisini zayıf bir konuma düşürdüğünü söyledi.

Hamas yetkilisi, Netanyahu'nun herhangi bir anlaşmaya varmak istemediğini ve siyasi ve güvenlik alanındaki başarısızlığını örtbas etmek için İsraillileri ve esirlerin ailelerini kandırdığını söyledi.

Badran, rejimin Gazze'deki sivillerin korunması için garanti vermekteki uzlaşmazlığının müzakerelerdeki en büyük sorun olmaya devam ettiğini söyledi.

Hamas yetkilisi ayrıca, Washington'un müzakerelerdeki arabulucu rolünü de sorguladı. Badran, ABD'nin bir arabulucu olarak görülemeyeceğini, İsrail rejiminin önemli bir siyasi ve askeri ortağı olduğunu söyledi.

Katar'ın başkenti Doha'da Mısır, Katar ve ABD arabulucularının katıldığı ateşkes görüşmeleri esnasında, Hamas'ın Lübnan'daki üst düzey temsilcisi Usame Hamdan 20 Mart'ta yaptığı açıklamada, direniş grubunun ateşkes için son önerisini formüle ederken "esneklik" gösterdiğini ancak İsrail'in "olumsuz" bir yanıt verdiğini söylemişti.