Wexler: ‘Hamas’ın demokratik hakları kullanmasına izin verilmemeli!

img
Wexler: ‘Hamas’ın demokratik hakları kullanmasına izin verilmemeli! YDH

NTV-Dışişleri Bakanı Gül ile görüşen ABD Kongre üyesi Wexler, "Terör örgütlerine demokratik hakları kullanmasına izin verilmemeli" dedi.




NTV-Ankara’da temaslarda bulunan Amerikan Kongresi Üyesi ve Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Dostluk Grubu Eş Başkanı Robert Wexler, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüştü. Wexler görüşme sonrası yaptığı açıklamada Hamas liderlerinin Ankara ziyaretinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

 

Wexler, “Hamas bir terörist örgüttür. Bu, hem bizim için, hem de Avrupa Birliği için böyledir. Terör örgütlerine demokratik hakları kullanmasına izin verilmemeli” dedi.

 

Hamas liderlerinin Türkiye’ye gelmelerini doğru bulmadığını söyleyen Wexler, “Bu konuda Türk yetkililerle farklı düşünüyoruz” dedi. Wexler, bu farklılığın diğer konulardaki ilişkileri etkilemeyeceğini de söyledi.

 

Türkiye ile ABD arasında güven problemi olmadığını vurgulayan ABD’li Kongre üyesi Kıbrıs konusunda Türkiye’nin eylem planını desteklediklerini de açıkladı.

 

Wexler, “Türkiye Kıbrıs konusunda üstüne düşeni yapmıştır” diye konuştu. Basın açıklamasında PKK sorununa da değinen Wexler, “Türk halkının PKK konusundaki hassasiyetini paylaşıyoruz” dedi.