Dünya Gıda Programı: Gazze benzersiz bir kıtlıkla karşı karşıya

img
Dünya Gıda Programı: Gazze benzersiz bir kıtlıkla karşı karşıya YDH

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaklaşmakta olan bir kıtlık uyarısında bulundu.




YDH-  Lübnan merkezli el-Ahed'e göre, WFP'nin Filistin Ülke Direktörü Matthew Hollingworth, Salı günü Gazze'de çekilen bir videoda çocukların aç ve bitkin uyuyacaklarını söyledi. "Çocuklarda yetersiz beslenmenin yaygınlığı hızla artıyor; iki yaşın altındaki her üç çocuktan biri akut yetersiz beslenmeden yakınıyor veya heba oluyor" diye konuştu.

Hollingworth, ''Dünyanın başka hiçbir yerinde insanlık buradaki gibi kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya değil. Gazze Şehri'nde kendimizi bu vahim durumun tam ortasında buluyoruz. Bugün çocukları her gece aç uyuduğu için öfkeli, yorgun ve ümitsiz pek çok insanla tanıştım. WFP, yılın başından bu yana kuzeye yalnızca 11 yiyecek konvoyu gönderebildi." dedi.

WFP yetkilisi, gıda yardımının derhal kitlesel olarak kuşatma altındaki Filistin topraklarına akması gerektiğini vurguladı: "Eğer kıtlığı önleyeceksek, daha fazla ölümü engelleyeceksek, çocuklar arasında yok oluşu ve heba oluşu önleyeceksek, halihazırda mevcut olan umutsuz durumu gerçekten önleyeceksek...bunu yapmalıyız.'' dedi.

Dünya Gıda Programı direktörü "Kuzey Gazze'deki nüfusun yaklaşık yüzde 70'i feci bir açlıkla karşı karşıya" diye ekledi.
 



Makaleler

Güncel