Hamas: Gazze'deki herhangi bir dış varlık işgalci güç sayılır

img
Hamas: Gazze'deki herhangi bir dış varlık işgalci güç sayılır YDH

Filistinli direniş grupları, İsrail'in, Gazze'yi yabancı Arap güçlerin yönetmesi önerisini kınayan ortak bir bildiri yayımladı.




YDH- Filistin Direniş Grupları İttifakı bir açıklama yaparak, İsrail'in, Gazze Şeridi'ni yabancı Arap güçlerin yönetmesini öneren teklifine karşı çıktı.

Direniş grupları, bu tür tekliflerin, savaş alanındaki ciddi başarısızlığı nedeniyle Gazze'de İsrail'in gündemine hizmet etmek için Arap ülkelerini tuzağa düşürmeyi amaçladığını söyledi.

İttifak ayrıca, Şam'da yaptığı açıklamada, bu tür önerilere uymanın tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu. Direniş Grupları, bunların ABD ve İsrail'in Gazze'deki yenilgilerini değiştirmek için dayatmaya çalıştığı "yeni bir Siyonist tuzağı ve yalanı" temsil ettiğini bildirdi.

Açıklamada, "Yardım için bazı Arap ülkelerine başvuran İsrail, ABD ile birlikte, uğradıkları korkunç yenilgiden kaçınmaya... işgal ordusunu Gazze Şeridi'nde sıkışıp kaldığı devasa bataklıktan çıkarmaya çalışıyor" denildi.

İttifak açıklamanın devamında, Filistin halkının ulusal egemenliğini korumak ve bağımsızlığını baltalamaya yönelik tüm İsrail-Amerikan komplolarını boşa çıkarmak için Şerid’i yönetecek kendi liderlerini seçebileceğini vurguladı.

Direniş grupları söz konusu önerinin, Antony Blinken, Jake Sullivan ve Lloyd Austin'den önce İsrail Güvenlik Bakanı Yoav Gallant tarafından ortaya atıldığını kaydetti.

Filistin Direniş Grupları İttifakı, Arap ülkelerinin, İsrail-Amerikan komplolarının desteklenmesi ya da teşvik edilmesi yoluyla "Siyonist tuzağa" yakalanmaktan sakınmaları gerektiğini belirtti.

'Tamamen Filistinlilerin ulusal meselesi'

Hamas ayrıca, işgal liderlerinin Gazze Şeridi için uluslararası ya da Arap gücü oluşturulmasına ilişkin düşüncelerinin "bir hayal ve serap" olduğunu vurguladı.

"Gazze Şeridi'ne girecek herhangi bir güç reddedilir, kabul edilemez ve işgalci bir güç olarak kabul edilir, biz de buna göre davranırız" dedi.

Arap uluslarının, İsrail'in önerisini reddedip geri çevirmesini takdirle karşılayan direniş hareketi, Filistin gerçekliğini yönetmenin herhangi bir gücün müdahalesine izin vermeyen tamamen bir iç ulusal mesele olduğunun altını çizdi.

Hamas, Filistin halkının iradesini dikkate almayan alternatif otoriteler kurmaya yönelik tüm girişimlerin "doğmadan öleceğini” ve “başarılı olamayacağını” söyledi.

İsrail'in suç ortağı

Amerika Birleşik Devletleri'ne ve Başkanı Joe Biden'a da seslenen Filistin direniş hareketi, ABD yönetimin İsrail’e füzeler ve savaş uçakları da dahil olmak üzere yeni silah sevkiyatı düşüncesini kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Biden yönetiminin taraflı tutumundaki ısrarı ve halkımızı yok etmeyi ve topraklarından sürmeyi amaçlayan işgale ve faşist politikalarına verdiği sınırsız siyasi ve askeri destek, Gazze Şeridi'ndeki insani durum ve Amerikan destekli Siyonist ölüm makinesinin neden olduğu felaketle ilgili Amerikan tutumlarının yalan olduğunu doğrulamaktadır."

Hamas, ABD’nin sivilleri korumaya yönelik önerdiği fikirlerin yanıltıcı olduğunu, İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki halka karşı devam eden suçlarını örtbas etmeyi amaçladığını da sözlerine ekledi.

Hareket, uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri, suçlu İsrail rejimine silah tedarikini tamamen yasaklamaya ve saldırganlığı durdurmak için adımlar atmaya, İsrail’i ve liderlerini işledikleri ihlaller ve insanlığa karşı suçlardan sorumlu tutmaya çağırdı.