İsrail üsleri ve kışlaları Irak Direnişi’nin ateşi altında

img
İsrail üsleri ve kışlaları Irak Direnişi’nin ateşi altında YDH

Irak İslami Direnişi, işgal altındaki Golan ve Filistin topraklarında iki kışla ve bir askeri üssü hedef alan üç ayrı operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.




YDH- Irak İslami Direnişi, pazar günü geç saatlerde ve pazartesi günü erken saatlerde Telegram kanalından yaptığı üç ayrı açıklamayla operasyonların duyurusunu yaptı.

Yapılan ilk açıklamada, "Irak'taki İslami Direniş savaşçıları bu sabah (7/4/2024 pazar günü) işgal altındaki Golan'da bulunan batı Yarden kışlasını bir insansız hava aracıyla hedef aldı" denildi.

Direniş, pazar günü gerçekleştirilen ikinci operasyonun da "işgal altındaki topraklarımızda bulunan güney Yonatan kışlasını hedef aldığını" sözlerine ekledi.

İnsansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen üçüncü operasyon ise işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Taberiye Gölü'nün kuzeyindeki Elifalit üssünü hedef aldı.

Direniş yaptığı açıklamada “saldırıların işgale karşı direniş yolunun devamı, Gazze halkına destek ve İsrail'in çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinli sivillere yönelik katliamlarına yanıt olarak” gerçekleştirildiğini söyledi.

Açıklamada, Direniş'in "düşmanın kalelerini vurmaya" devam edeceği yinelendi.

Yeni operasyonlar, Irak'taki İslami Direniş'in İsrail işgali altındaki toprakların en güneyinde yer alan liman kenti Eilat'taki "hayati" bir bölgeye düzenlenen insansız hava aracı saldırısının sorumluluğunu üstlenmesinden birkaç saat sonra geldi.

Irak Direnişi cumartesi günü erken saatlerde, işgal altındaki topraklarda bulunan Hayfa'daki petrol rafinerilerini insansız hava araçlarıyla hedef aldığını açıklamıştı.

Irak'taki İslami Direniş, İsrail'in Gazze'deki soykırımı devam ettiği sürece misilleme operasyonlarına devam etme sözü verdi.

Irak Direnişi ayrıca, insansız hava araçlarını kullanarak İsrail'in Ben Gurion Havaalanı'na da birkaç saldırı düzenledi.

Pres TV’ye konuşan Iraklı bir milletvekili, “ülkedeki terör karşıtı direniş gruplarının Filistinlilere desteklerini sürdüreceklerini ve gaspçı rejim Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşını durdurana kadar İsrail çıkarlarına karşı daha fazla operasyon düzenleyeceklerini” söyledi.

 



Makaleler

Güncel