Hizbullah Amerika ve İsrail'in hesaplarını bozdu

img
Hizbullah Amerika ve İsrail'in hesaplarını bozdu YDH

ABD’nin, Hizbullah’ın işgal altındaki topraklara saldırılarını arttırması nedeniyle İsrail’in Refah'ı işgal planını ertelettiği bildirildi.




YDH- Diplomatik kaynaklar, Amerikan yönetiminin İsrail hükümetine Refah'taki operasyonun başlamasından saatler önce, durdurulması yönünde bilgi ilettiğini bildirdi.

Yemen News Portal’ın haberine göre, söz konusu kaynaklar, Amerika'da şu sıralar Hizbullah'ın nasıl etkisiz hale getirileceğinin tartışıldığını ifade etti.

İsrail medyasına göre, İsrail savunma bakanı ve genelkurmay başkanı, Refah'ı işgal etme planı üzerinde anlaşmaya vardı.

Mısır ise Filistinlilerin Mısır topraklarına göçünü önlemek için Gazze Şeridi'ndeki savaşın son aylarında inşa edilen tampon bölgeye yaklaşık, Filistin Yönetimi’ne bağlı 500 güvenlik görevlisini konuşlandırmak da dahil olmak üzere önlemler almaya başladı.

Kaynaklar, Hizbullah'ın son dönemde saldırılarını tırmandırmasının Amerika ve İsrail'in hesaplarını karıştırdığını ve Washington'un, İsrail’in, yaklaşık bir buçuk milyon yerinden edilmiş insanla dolu olan şehre hava saldırısıyla başlattığı Refah operasyonunu ertelemesine yol açtığını belirtti.

Lübnan'da yer alan haberlere göre ABD, ilk kez Lübnan dosyasını Fransa ve Katar'dan geri çekme kararı aldı.

Son iki gündür kuzey cephesi, Celile'de en az 18 İsrail asker ve subayının hedef alındığı Arab el-Aramşe operasyonuyla benzeri görülmemiş bir tırmanışa tanık oldu.

İsrail savunma sisteminin çöktüğünün doğrulandığı bir dönemde, Hizbullah’ın saldırı gücünü artırmasının, İsrail rejimini tedirgin ettiği kaydediliyor.



Makaleler

Güncel