Mossad Şefi:Lübnan savaşı Suriye’ye öz güven kazandırdı

img
Mossad Şefi:Lübnan savaşı Suriye’ye öz güven kazandırdı YDH

SAAF-İsrail istihbarat servisi Mossad’ın şefi Meir Dagan, Suriye’nin Lübnan savaşından sonra




SAAF-İsrail istihbarat servisi Mossad’ın şefi Meir Dagan, Suriye’nin Lübnan savaşından sonra kendine olan güveninin arttığını söyledi.

 

İsrail parlamentosu ulusal güvenlik ve dış politika komisyonunda konuşan Mossad Başkanı Meir Dagan, Suriye ile barış görüşmelerinin başlatılmasından yana olanları eleştirerek “Şam, bazı resmi yetkililerinin ağzıyla İsrail’le görüşmeye hazır olduğunu söylese de İsrail konusundaki stratejisini değiştirmemiştir” dedi.

 

Suriye’nin Lübnan savaşından önemli dersler çıkardığını belirten Dagan, “Suriye şu an tanksavar füzelerini geliştirmekle meşgul, çünkü İsrail zırhlı araçları bu füzeler karşısında ciddi sorunlar yaşadı” diye konuştu.

 

“Suriye, İsrail’le karşı karşıya gelme konusunda daha yüksek düzeyde risk almaya hazır hale gelmiş ve cesaretlenmiştir. Suriye, İsrail’in yapacağı her türlü hava saldırısına karşı koymaya hazırdır, İsrail’in şiddeti arttırmasına karşı elindeki modern silahlarla cevap verebilir” diyen Dagan, İsrail uçaklarının Beşşar Esed’in sarayının üstünden uçması durumunda daha öncekilerin aksine artık Suriye’nin buna izin vermeyeceğini kaydetti.

 

Suriye’nin İsrail’le barış konusunda samimi olmadığını, yöneltilen uluslar arası baskılar sebebiyle barışı ister göründüğünü belirten Meir Dagan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in özgüveninin arttığını da belirterek Suriye’nin Hizbullah ve İran’la ilişkilerini geliştirmesinin ona güven verdiğini söyledi.