Irak Direnişi, İsrail’in Ovda Hava Üssü’nü vurdu

img
Irak Direnişi, İsrail’in Ovda Hava Üssü’nü vurdu YDH

Irak İslami Direnişi, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan İsrail Ovda Hava Üssü’nü hedef alan bir insansız hava aracı saldırısı düzenledi.




YDH- Irak İslami Direnişi, Direniş savaşçılarının işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan İsrail’in Ovda Hava Üssü’nü hedef aldığını duyurdu.

Irak İslami Direnişi yaptığı kısa açıklamada, İsrail’in Ovda Hava Üssü’nün insansız hava araçlarıyla hedef alınmasının sorumluluğunu üstlendi. Bununla birlikte grup, “düşman kalelerini dağıtma konusundaki kararlılığının devam ettiğini” vurguladı.

Direniş, operasyonun “Filistin ve Gazze'yi desteklemek için devam eden operasyonlarının bir parçası” olduğunu belirtti. Bu operasyonun aynı zamanda “işgal varlığının kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere savunmasız Filistinli sivillere karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamlara da bir cevap” niteliğinde olduğunun altını çizdi.

Irak Direnişi, Nisan ayında da aynı hava üssünü hedef almıştı.

Irak İslami Direnişi dün yaptığı başka bir açıklamada da İsrail hedeflerine yönelik 3 operasyon gerçekleştirdiğini duyurmuştu.