Haaretz: UCM, İsrail için yeni bir gerçeklik yarattı

img
Haaretz: UCM, İsrail için yeni bir gerçeklik yarattı YDH

Haaretz gazetesi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında yakalama kararı talep etmesinin Siyonist rejim açısından kötü sona erecek yeni bir gerçeklik yarattığını yazdı.




YDH - İsrail gazetesi Haaretz'den Amos Harel, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Başbakan Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında Gazze'deki soykırım harekatı nedeniyle yakalam kararı çıkarılmasını talep etmesini ele aldı.

UCM başsavcısının İsrail'i daha önce hiç karşılaşmadığı bir diplomatik gerçeklikle karşı karşıya bıraktığını belirten Harel, Siyonist rejimin ilk kez Gazze'deki savaşı sürdürme kararının ardından gerçek bir uluslararası tehdit tehlikesiyle yüzleştiğine dikkat çekti.

Bu adımların eşi benzeri görülmemiş olduğunu ve Netanyahu ile Gallant'ı mahkemeye üye ülkeleri ziyaret etmeleri halinde tutuklanması riskini beraberinde getirdiğini kaydeden Harel, bunun rejimi sonu kötü bitecek yeni bir gerçeklikle baş başa bıraktığı değerlendirmesini yaptı.

Yazar, "Gazze'deki savaş uzadıkça ve kuzeyde yaşayanların evlerine dönmesi için bir tarih verilmedikçe, İsrail'in başlangıçta belirlediği hedeflere ulaşma şansı konusunda kamuoyunun kafasındaki soru işaretleri de artıyor," diye ekledi.

Makalesinde Refah'a yönelik işgale de değinen Harel, "Operasyona karşı çıkanlar, İsrail'in amacına ulaşamadığını ve Hamas yönetimini tamamen ortadan kaldıramadığını kabul etmek anlamına gelse bile, bir esir takası anlaşması için çabalamak ve savaşı her iki cephede de sona erdirmek gerektiğine inanıyor," diye işaret etti.



Makaleler

Güncel