Hayfa direniş gruplarının hedefinde

img
Hayfa direniş gruplarının hedefinde YDH

Saraya Evliyau’d- Dem adlı Iraklı bir direniş grubu, Hayfa limanında önemli hedeflere yönelik operasyon düzenlediklerini açıkladı.




YDH- Irak’taki İslami Direniş gruplarından Saraya Evliyau’d- Dem adlı grup bugün (30/5/2024 Perşembe) şafak vakti, İsrail’in işgali altındaki topraklarda yer alan Hayfa limanındaki iki önemli hedefe karşı kamikaze insansız hava araçları ile saldırı düzenlediklerine dair görüntüler yayımladı.

Saraya Evliyau’d- Dem ilk olarak 24 Ağustos 2020'de ABD mallarını taşıyan bir konvoya operasyon düzenlemişti. Grup ayrıca, bir sonraki ay, bu kez 8 Eylül'de Sabrin News'te grubun logosunu taşıyan bir açıklama ile başka bir konvoy saldırısının sorumluluğunu üstlenmişti.

Ekim 2020 itibarıyla grup faaliyetlerini durdurmuş gibi görünse de 26 Ocak 2021'de Sabrin TV, Saraya Evliyau’d- Dem’in yeniden ABD konvoylarını hedef aldığını bildirmişti. 2 Şubat'ta, bu kez grubun logosunu taşıyan bir açıklama yayımlanmıştı.

Sabrin, 16 Şubat 2021'in erken saatlerinde, Evliyau’d- Dem’in Erbil'deki koalisyon güçlerine yönelik bir roket saldırısının sorumluluğunu üstlendiğini bildirmişti.

Evliyau’d- Dem’in Asaib-i Ehl-i Hak grubuyla bağlantılı olduğu iddia ediliyor.



Makaleler

Güncel