Sadun Duleymi: Terörün arkasında ABD var

img
Sadun Duleymi: Terörün arkasında ABD var YDH

SAAF-Irak eski Savunma Bakanı Sadun Duleymi, Irak’ta sivil halka yönelik terör olaylarının




SAAF-Irak eski Savunma Bakanı Sadun Duleymi, Irak’ta sivil halka yönelik terör olaylarının arkasında Amerikan güçlerinin olduğunu söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İbrahim Caferi kabinesinde Savunma Bakanı olarak görev yapan Sünni politikacı Sadun Duleymi, Amerikan güçlerinin, Irak hükümetinden habersiz bir şekilde terörist gruplarla görüştüğünü belirterek terörist grupların tamamen ABD işgal güçleriyle işbirliği içinde olduklarını söyledi.

 

Teröristler ile Amerikan güçlerinin Ürdün-İsrail sınırında görüştüklerini belirten Duleymi, söz konusu görüşmeden sonra Irak’ta sivil halkı hedef alan saldırıların ciddi bir şekilde arttığını bu saldırıların temelinde de Amerika’nın Irak’ı huzursuz ve güvensiz göstererek Amerikan askerlerinin daha uzun yıllar Irak’ta kalmasına gerekçe yaratma hedefinin bulunduğunu söyledi.

 

Irak’taki Amerikan birliklerinin, Saddam kalıntılarıyla okuma yazma dahi bilmeyen ve toplum tarafından istenmeyen kişileri silahlandırarak savunma bakanlığında ve güvenlik birimlerinde istihdam ettiğini söyleyen Duleymi, bu kişilerin Amerikanın emirleri doğrultusunda terör estirdiklerini ve Irak hükümetinin emirlerini kabul etmediklerini söyledi.

 

Irak eski Savunma Bakanı Sadun Duleymi açıklamasında ayrıca savunma bakanı olduğu dönemde  teröristlere karşı kullanılmak üzere  birkaç adet  helikopter satın almak için kendilerine 350 milyon dolar bütçe ayrıldığını; ama Amerikan güçlerinin bu parayı  gasp ederek  kendilerine sadece  birkaç araç verdiklerini açıkladı.

 

Irak Parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanı ve Bedir Örgütü lideri Hadi Amiri de son günlerde yaptığı açıklamalarda, terörist saldırılardan Amerikan güçlerini sorumlu tutmuştu.