Irak Direnişi ABD işgal üssünü hedef aldı

img
Irak Direnişi ABD işgal üssünü hedef aldı YDH

Irak'taki İslami Direniş, Suriye'nin güneydoğusunda Ürdün ve Irak sınırı yakınlarında bulunan ve ABD işgal birlikleri ile müttefikleri tekfirci teröristlerin konuşlandığı bir askeri üssü hedef aldı.




YDH- Irak İslami Direnişi yaptığı açıklamada, cumartesi günü gerçekleştirilen İHA saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Suriye'nin Humus vilayetinde bulunan el-Tanf üssünün patlayıcı yüklü birkaç insansız hava aracı tarafından hedef alındığı ve belirlenen hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği kaydedildi.

Olası can kayıpları ve meydana gelen hasarın boyutu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Direniş, hava saldırısının, Irak-Suriye sınırında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında bir Iraklı direniş savaşçısının öldürülmesine karşılık olarak düzenlendiğini kaydetti.

Seyyidu'ş-Şuheda Tugayları yaptığı açıklamada, Irak-Suriye sınırında devriye gezen Abdullah Rezzak es-Safi adlı bir savaşçısının aracının cuma günü "hain bir Amerikan bombardımanında" vurulduğunu açıklamıştı.

Bu arada, Suriyeli muhaliflerle bağlantılı Londra merkezli bir kuruluş olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de cuma günü bir açıklama yaparak, Ebu Kemal bölgesinde kimliği belirsiz bir hava saldırısının bir bölgeyi hedef aldığını, saldırıda bir Iraklı direnişçinin öldüğünü, iki kişinin de yaralandığını bildirmişti.

Irak'taki İslami Direniş, İsrail rejiminin geçen yıl Ekim ayında Gazze'ye yönelik soykırım savaşını başlatmasından bu yana İsrail hedeflerine yönelik çeşitli saldırılar düzenliyor.



Makaleler

Güncel