Topyekün savaştaki olası İsrail hedefleri listelendi

img
Topyekün savaştaki olası İsrail hedefleri listelendi YDH

Hizbullah, sadece İsrail'in güvenlik aygıtları tarafından bilindiği varsayılan hayati İsrail hedeflerinin görüntülerini yayınladı.




YDH- Beyrut merkezli el-Meyadin kanalına göre, Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'ın askeri medyası, Lübnan'a karşı bir savaş durumunda bu yerlerin hedef alınacağını öne sürerek, yalnızca işgalin güvenlik aygıtları tarafından bilinen hayati İsrail hedeflerini gösteren bir video yayınladı.

Videoda Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın İsrail işgalini, Lübnan'a savaş açılması halinde Direniş'in hiçbir kısıtlama ya da sınırlama olmaksızın savaşacağı konusunda uyardığı son konuşmasından bölümler yer aldı. 

Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a savaş açtığına pişman olacağını söyledi.

Güvenlik Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve birçok üst düzey askeri personel liderinin karargahını içeren HaKirya kompleksi de gösterildi. 

Videoda yer alan potansiyel hedeflerin bir listesi:

1-Hayfa'daki hayati hedefler
2-Aşdod Limanı
3-Hadera elektrik santrali
4-Afula'daki Ramat David Askeri Havaalanı
5-Pengrion Havalimanı
6-Nevatim üssü
7-Kıyıdaki petrol rafinerileri
8-Nakab sınırları
9-Yehuda'daki uydu bölgesi
10-Dimona Nükleer Reaktörü Araştırma Merkezi

Bu, Hizbullah'ın Kiryat Şimona, Nehariya, Safed, Karmiyel, Afula, Hayfa ve limanına kadar işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde uçan keşif dronlarını gösteren görüntüleri topladığı Hoopoe görevinden sadece birkaç gün sonra geldi.

"Hüdhüd'ün Getirdiği'' adlı dokuz buçuk dakikalık videoda çekilen görüntüler İsrail'in hassas bölgelerini gözler önüne serdi.

Önceki videoların aksine bu videonun hem İngilizce hem de İbranice altyazılı olması bazı tartışmalara yol açtı. 

Bazı kaynaklar direkt mesaj amaçlandığında Hizbullah'ın sürekli altyazı kullandığını öne sürdü. 

Hizbullah bu videonun daha sonra yayınlanacak olanların sadece ilk bölümü olduğunu belirterek insansız hava araçlarının İsrail hava savunma sistemlerini atlatarak Lübnan hava sahasına fark edilmeden geri döndüğünü vurguladı.

Yayınlanan görüntülerde işgal altındaki Filistin'de bulunan İsrail mevzilerine ilişkin istihbarat yer alıyor ve insansız hava aracının Hayfa limanına sağlam bir şekilde ulaştığı açıkça görülüyordu. 

Hizbullah'ın insansız hava araçları Hayfa üzerinde ele geçirdikleri hassas noktalar hakkında, limanın kendisinden başlayarak petrol rafinerileri ve askeri fabrikalara kadar, askeri savaş gemilerinin ve limandaki önemli ekonomik merkezlerin konumlarından bahsetmeye bile gerek kalmadan görüntü ve bilgi getirdi.
 



Makaleler

Güncel