Yemen’in İsrail ekonomisini boğma stratejisi

img
Yemen’in İsrail ekonomisini boğma stratejisi YDH

Yemen’in, İsrailli ekonomisini boğmak için yeni bir “gerilimi tırmandırma” yoluna girdiği belirtildi.




YDH- Ypagency'nin yayımladığı habere göre, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik saldırganlığı sürdürme ve Filistin halkına karşı daha fazla katliam yapma ısrarı karşısında Sanaa güçleri, İsrail’in ekonomisini boğmak için yeni bir “gerilimi tırmandırma” yoluna giriyor.

Haberde, Sanaa’nın yeni stratejiler izlediği ve ister denizlerde ister İsrail’in içlerinde olsun, rejiminin çıkarlarına karşı askeri operasyonlarında yeni araçlar kullandığı bildirildi.

Bu bağlamda Sanaa güçleri, 12 Haziran'da Kızıldeniz'de ‘Tutor’ gemisini hedef almak için kullandıkları ve geminin yanarak batmasına neden olan ‘Tufan 1’ botu da dahil olmak üzere yüksek tahrip kapasitesine sahip yeni silahlar kullanmaya başladı.

Yüksek tahrip kapasitesine sahip insansız deniz botu ‘Tufan 1’e ek olarak Sanaa, salı günü Umman Denizi'nde İsrail gemisi ‘MSC SARAH V’i hedef almak için kullandığı hipersonik füze ‘Hatem 2’ de dahil olmak üzere çok güçlü tahrip kabiliyetine sahip balistik füzeler de kullanıyor.

Ypagency'e göre, Sanaa güçlerinin yeni silahlar kullanmasıyla, İsrail bağlantılı gemilere karşı daha önce kullandıkları “uyarı” yolundan farklı bir yol izledikleri ortaya çıktı. Bunun da işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal eden gemilerin batırılması olduğu kaydedildi.

Ypagency, bu gelişmenin, Yemen'in İsrail ve müttefikleriyle, özellikle de İsrail bağlantılı gemileri hedef alan Sanaa operasyonlarını engellemeye çalışan Amerika Birleşik Devletleri ile gerilimi tırmandırma konusunda ileri bir aşamaya geçtiği anlamına geldiğini belirtti.

Stratejiler açısından bakıldığında, Sanaa güçleri ile Irak Direnişi’nin, İsrail limanlarında ve Akdeniz'de İsrail'le bağlantılı gemilere karşı askeri operasyonlar yürütme konusunda ortak işbirliği yaptığı görülüyor ki, en sonuncusu dünkü operasyondu.

Ortak operasyonların bireysel olarak yürütülen operasyonlardan çok daha büyük sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Ypagency, Sanaa’nın bu nedenle İsrail ekonomisini boğmak için daha etkili stratejiler benimseme eğiliminde olduğunu vurguladı.

Ypagency tüm bunların nihayetinde Siyonist rejime giden tüm yolları güvensiz hale getireceğinden, hâlâ İsrail’le iş yapan nakliye şirketlerinin kalıcı olarak durdurulmasına yol açacağını ileri sürdü.

Haberde, Sanaa güçlerinin izlemeye başladığı yeni “gerilimi artırma” yolunun, İsrail ekonomisini tamamen boğacağı dile getirildi.

Ypagency'e göre, “İsrail rejimi daha rasyonel düşünüp Gazze'ye yönelik saldırganlığı durdurma yönünde hareket etmezse, özellikle de Amerika'nın İsrail’le bağlantılı gemileri hedef alan askeri operasyonları durdurmadaki başarısızlığı da göz önüne alındığında, yakında limanları gemilerden pazarları da mallardan yoksun kalacak.”



Makaleler

Güncel