Irak Direnişi topyekun savaşa hazırlanıyor

img
Irak Direnişi topyekun savaşa hazırlanıyor YDH

Irak’taki İslami Direniş kaynakları, Ketaib-i Hizbullah başta olmak üzere çeşitli direniş gruplarına mensup yüzlerce savaşçının İranlı uzmanların gözetiminde ülke içi ve dışındaki kamplarda eğitildiğini bildirdi.




YDH- Lübnan merkezli el-Ahbar gazetesine konuşan Irak İslami Direniş kaynakları, Ketaib-i Hizbullah başta olmak üzere çeşitli direniş gruplarına mensup yüzlerce savaşçının İranlı uzmanların gözetiminde ülke içi ve dışındaki kamplarda eğitildiğini açıkladı.

Kaynaklar, kamplardaki eğitimin, özellikle Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından bölgede tam ölçekli bir savaş senaryosu beklentisiyle yapıldığını belirtti.

Söz konusu kaynaklar, eğitimin yeni olmadığını ancak Aksa Tufanı ile birlikte yoğunlaştırıldığını söyledi.

Haberde, özellikle İran ve Rusya’dan Irak’a gelen yeni gelişmiş silahlar, füzeler ve yüksek teknolojili insansız hava araçların kullanılmasına odaklanıldığı kaydedildi.

Kaynaklar, ülkenin çeşitli şehirlerinde iki görev üstlenen 10’dan fazla eğitim kampın bulunduğu belirtildi.

Bu kampların birinci görevlerinin sıradan savaşçıları eğitmek, ikinci görevlerinin ise İranlı askeri uzmanların gözetiminde savaşçıları eğiterek onları Devrim Muhafızları ya da Hizbullah kadroları seviyesinde hazırlamak olduğu bildirildi.

“Şu anda İran’da eğitim gören ve mezun olup Irak’a dönmek üzere olan gruplar var, bunlar arasında Haşdi Şabi, Ketaib-i Hizbullah ve Nuceba Hareketi üyeleri de var” diyen kaynaklar, “Eğitim sadece askeri değil, aynı zamanda ideolojik ve cihat seferberliği yapabilecek kişileri donatmak için de veriliyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan el-Ahbar gazetesine konuşan Nuceba Hareketi Siyasi Büro Üyesi Firas el-Yasir şunları söyledi: “Direniş hazırlıklarını sürdürüyor çünkü savaşın genişleyebileceğine dair hesaplar var. Bu nedenle hazırlıklar çok yüksek ve özel askeri merkezlerde muharip güçler için eğitim veriliyor.”

Irak’taki Ketaib-i Hizbullah’a bağlı Hukuk Hareketinin Sözcüsü Ali Fadlallah de aynı gazeteye verdiği demeçte şöyle dedi: “Savaş özellikle Lübnan topraklarını kapsayacak şekilde genişlerse, Irak’taki İslami Direniş grupları başta olmak üzere Direniş Ekseni’nin tüm cephelerinden geniş bir katılıma tanık olacağız.”