Amr Musa: Arap ülkeleriyle İran işbirliği yapmalı

img
Amr Musa: Arap ülkeleriyle İran işbirliği yapmalı YDH

SAAF-Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Ortadoğu ve Fars Körfezi bölgesindeki güvenliğin




SAAF-Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Ortadoğu ve Fars Körfezi bölgesindeki güvenliğin ancak Arap ülkeleri ve İran arasında varılacak bir anlaşma ile sağlanabileceğini söyledi.

 

Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Musa, bölgenin güvenliği konusunda Arap ülkeleri ve İran arasında görüşmelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirten Amr Musa, bu görüşmelerin bölgenin geleceği açısından belirleyici olacağını söyledi.

 

Yakın bir zamanda İran’a gideceğini söyleyen Amr Musa, herhangi bir ülke ismi vermeden aynı bölgenin nükleer ve kitle imha silahlarından arınması gerektiğini söyledi.

 

Muhabirin bu konuda “İran’ı mı kastediyorsunuz?” şeklindeki sorusunu “Hayır, zira İran’ın nükleer çalışmaları zaten şeffaf ve Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı denetiminde” diye cevaplayan Musa’nın bu açıklamasıyla dolaylı olarak nükleer silah sahibi olduğunu bildiren İsrail’i kastettiği değerlendirilmesi yapıldı.

 

Lübnan’da barış ve güvenliğin sağlanmasına dair çabalarının devam ettiğini de belirten Amr Musa Kurban Bayramı’ndan sonra yeniden Lübnan’a gedeceğini söyledi.