İsrail ve Almanya'dan ortak denizaltı girişimi

img
İsrail ve Almanya'dan ortak denizaltı girişimi YDH

Siyonist rejim, Almanya ile ortak geliştirdiği BlueWhale insansız denizaltısını İran'a 'gözdağı vermek' amacıyla suya indirdi.




YDH - İsrailli silah şirketi  Israel Aerospace Industries'in Elta birimi tarafından Alman Atlas Electronik şirketiyle birlikte geliştirilen BlueWhale hizmete girdi.

Globes gazetesinin haberine göre İsrail, İran'a karşı sualtı silahları geliştirmek için yatırım yapıyor.

Habere göre sistemlerin bazıları operasyonel, bazıları test aşamasında ve öne çıkanlardan biri de Israel Aerospace Industries'in insansız denizaltısı BlueWhale. Bu araç, şirketin Elta birimi tarafından geliştirildi.

7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonundan bir buçuk hafta önce IAI ve Alman deniz elektroniği ve sistemleri şirketi Atlas Electronik, Portekiz Donanması ve NATO'nun ev sahipliğinde düzenlenen REPMUS (Robotic Experimentation and Prototyping using Maritime Uncrewed Systems) yıllık askeri tatbikatında BlueWhale'i tanıttı.

Araç, otuz ülkeden akademik kurumlar, silah şirketleri ve askeri kuvvetlerden 200 kişinin önünde sergilendi.

İsrail-Alman işbirliği, deniz ve karadaki hedefleri tespit etmek için üzerine radar ve elektro-optik sistemler yerleştirilen denizaltı, su altındayken teleskopik bir direk kullanarak istihbarat toplayabiliyor.

Direk üzerindeki uydu iletişim antenleri aracılığıyla bilgiler gerçek zamanlı olarak dünyanın herhangi bir yerinde, denizde veya kıyıda olabilecek komuta pozisyonlarına iletiliyor.

Denizaltı tespiti ve akustik istihbarat toplama, aracın yanları boyunca uzanan sonar sistemleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Araştırma enstitüsü VMR'ye göre, insansız askeri denizaltı pazarının 2021'de 3,4 milyar dolardan 2030'da 8 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Habere göre BlueWhale, denizcilik kabiliyetlerini güçlendiren İran'a karşı tasarlandı. İran'ın iki deniz kuvveti bulunuyor.

İran Donanması Hazar Denizi ve Umman Körfezi'nden, yani açık denizden sorumluyken, Devrim Muhafızları Donanması Basra Körfezi ve dünya petrol ticaretinin yüzde 30'unun geçtiği Hürmüz Boğazı'nın kontrolünden sorumlu.



Makaleler

Güncel