ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed üssü vuruldu

img
ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed üssü vuruldu YDH

Irak'taki Ayn el-Esed üssünde bulunan ABD güçlerinin insansız hava araçları tarafından hedef alındığı bildirildi.




YDH- El-Meyadin'e bilgi veren kaynaklar, Irak'ın batısındaki Anbar'da bulunan Ayn el-Esed üssündeki ABD güçlerinin bugün şafak vakti hedef alındığını söyledi.

Operasyonun, ABD askeri bölümünün içindeki bir ticaret merkezi ve benzin istasyonunu hedef aldığını açıklayan kaynaklar, üsteki patlamaların “drone saldırılarından kaynaklandığını” belirtti.

Ocak ayında ABD ve Irak, “Irak'ta ABD öncülüğündeki uluslararası askeri koalisyonun sona erdirilmesi ve bunun yerine ikili ilişkilerin nasıl ikame edileceği” konusunda görüşmelere başlamıştı.

Uzmanlar, ABD'nin askeri varlığının geleceğine ilişkin görüşmelerin, Washington'un İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını desteklemekteki ısrarı ve Irak hükümetinin ABD'nin askerlerini ülkeden çekmesi yönündeki çağrılarının artması nedeniyle daha da acil hal aldığını vurguladı.

Irak'ın Şafak News haber ajansı geçtiğimiz ayın başında direniş kaynaklarına dayandırarak yayımladığı bir haberde, Iraklı silahlı grupların Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'ye ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması meselesini çözmesi için 40 günlük bir süre tanıdığını açıklamıştı.

Söz konusu kaynak, aksi takdirde ABD askeri güçlerine karşı saldırılarına devam edecekleri sözünü vermişti.

Şubat ayı başında direniş gruplarının Irak ve Suriye'deki ABD güçlerine yönelik saldırıları, Ürdün'de üç ABD askerinin öldüğü bir insansız hava aracı saldırısının ardından durmuştu.

Fakat ABD Irak ve Suriye'deki mevzilere hava saldırıları düzenlemeye devam etmişti.