Lübnanlı direniş liderinin yası tutuluyor

img
Lübnanlı direniş liderinin yası tutuluyor YDH

Lübnan Ulusal Haber Ajansı Perşembe günü, Muhammed Cabbara'nın, Batı Bekaa'da İsrail'e ait bir insansız hava aracının aracına çarpması sonucu şehit olduğunu bildirdi.




YDH- El-Meyadin'e göre, Lübnan'daki Cemaat-i İslami, El Fecr Güçleri'nin önde gelen liderlerinden Muhammed Hamid Cabbara'nın Batı Bekaa bölgesinde İsrail'e ait bir insansız hava aracının aracına düzenlediği saldırı sonucu vefat ettiğini doğruladı. 

Cabbara için yas tutan grup, saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.

Şehid Cabbara, Lübnan'dan Filistin halkına destek için Direniş operasyonlarına katılan El Fecr Güçleri'nin liderlerindendi. 

Şehid, Lübnan'ın Bekaa Vadisi'ndeki Karun kasabasında doğmuştu.

Cabbara'nın vefatı, Ekim 2023'ten bu yana çok sayıda üyesini kaybeden Cemaat-i İslami için büyük bir darbe oldu. 

Grubun açıklamasında Lübnan'daki direniş gruplarının İsrail işgaline karşı birlik ve direncinin altı çizildi. 

Cemaat-i İslami'nin siyasi büro başkan yardımcısı Bessam Hamud, partinin İsrail saldırganlığına karşı koyma ve Filistin davasını destekleme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etti. 

Cemaat-i İslamiye'den yapılan açıklamada “Bu korkakça suç bizi Güney Lübnan topraklarını ve halkını savunma ve Filistin halkını destekleme görevimizi yerine getirmekten vazgeçiremeyecektir” denildi.

Ayrıca Kassam Tugayları da Cabbara'nın yasını şu sözlerle tuttu:

 ''En büyük gurur, onur ve yakın zafere olan güvenle, kahraman şehidimiz Muhammed Hamid Cabbara'nın şehadetini ilan ediyoruz.''

Lübnan'daki direniş grupları, Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'ın öncülüğünde Lübnan cephesinin etkinliğini arttırmak için bir araya gelen çok sayıda parti ve grubun İsrail işgal güçlerine karşı zorlu bir cephe oluşturdu. 

Cemaat-i İslami, Lübnan'daki destek cephesinin 8 Ekim 2023'te İsrail işgaline karşı operasyonlarını başlatmasından bu yana birçok şehidinin yasını tuttu. 

Çatışma Lübnan'daki çeşitli grupları birleştirmeye devam ederek direniş çabalarını güçlendiriyor.