Devrim Lideri: Gazze hâlâ ilk ve en önemli mesele

img
Devrim Lideri: Gazze hâlâ ilk ve en önemli mesele YDH

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Gazze'nin azalan heyecana rağmen hâlâ İslam dünyasının ilk ve en önemli meselesi olduğunu söyledi.




YDH- İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei bugün Tahran'da yeni İran Parlamentosu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Seyyid Ali Hamenei söz konusu toplantıda yaptığı konuşmada, “Benim güçlü tavsiyem, parlamentonun yeni hükümetle yapıcı bir etkileşim içinde olmasıdır. Cumhurbaşkanının ve yeni hükümetin başarısı hepimizin başarısıdır. Herkes cumhurbaşkanının ülkeye karşı görevlerini yerine getirmesine yardımcı olmalıdır” dedi.

Devrim Lideri, “Başkan ülke işlerini yönetmede, ekonomiyi iyileştirmede, dış ilişkileri ve kültürel konuları ilerletmede başarılı olursa hepimiz başarılı oluruz. Onun zaferi hepimiz için bir zaferdir.” Diye ekledi.

Ayetullah Hamenei ayrıca, İran yasama organı ve yönetiminin yanı sıra yetkililere de aralarına nifak sokmak isteyenleri “hayal kırıklığına uğratmak” için önemli konularda “tek ses” olmaları çağrısında bulundu.

Ayrıca, parlamentoyu Pizişkiyan'ın açıklayacağı kabineye derhal güvenoyu vermeye çağırdı ve “Önerilen kabine ne kadar çabuk onaylanır ve hükümet çalışmaya başlarsa ülke için o kadar iyi olur” dedi.

Lider, parlamentoların İran karşıtı yaptırımların kaldırılması ve etkisiz hale getirilmesinde de rol oynayabileceğini vurguladı.

“Gazze hâlâ Müslüman dünyasının en önemli sorunu”

Ayetullah Hamenei konuşmasının devamında, İsrail'in soykırımına maruz kalan Gazze'nin, azalan heyecana rağmen hâlâ İslam dünyasının ilk ve en önemli meselesi olduğunu vurguladı.

Lider, İranlı milletvekillerine Gazze konusunda sessiz kalmamaları çağrısında bulunarak konunun İsrail saldırısının ilk günlerinde olduğu kadar önemli olduğunu ve hatta öneminin daha da arttığını söyledi.

Ayetullah Hamenei “Direniş her geçen gün güç gösterisini artırıyor. ABD gibi büyük bir askeri, siyasi ve ekonomik aygıt, gaspçı Siyonist rejimin arkasında bir direniş grubuna karşı savaşıyor, ancak Hamas'ı dize getirmeyi başaramadılar” dedi.

Devrim Lideri, bu nedenle, “ABD ve İsrail'in öfkelerini çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere Gazze halkından çıkardığını ve kuşatma altındaki Filistin topraklarında okulları ve hastaneleri bombalayarak savaş suçu işlediğini” sözlerine ekledi.

Ayetullah Hamenei “Dünya halkları artık şeytani gaspçı rejime karşı yargıda bulunuyor; mesele bitmedi ve hâlâ devam ediyor.” diye vurguladı.