Irak Direnişi Eilat'ı vurdu

img
Irak Direnişi Eilat'ı vurdu YDH

Irak İslami Direnişi, İsrail karşıtı yeni bir operasyon düzenlediğini ve işgal altındaki Filistin topraklarında rejimin önemli hedeflerinden birini vurduğunu açıkladı.




YDH- Irak İslami Direnişi telegram kanalından yaptığı açıklamada, Eilat olarak da bilinen işgal altındaki liman kenti Umm el-Raşraş'ta önemli bir İsrail hedefine insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Irak İslami Direnişi operasyonun “Filistin halkına destek ve gaspçı varlığın aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu sivillere karşı işlediği katliamlara tepki olarak” düzenlendiğini açıkladı.

Ayrıca, “düşmanın kalelerini vurma operasyonlarının” “artan bir yoğunlukla” devam edeceğini vurguladı.

Operasyon, Irak direniş savaşçılarının 1948'de İsrail işgali altındaki toprakların farklı bölgelerindeki stratejik hedeflere ayrı ayrı füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenlemesinden yaklaşık bir hafta sonra gerçekleşti.

Grup, Eilat ve Hayfa liman kentlerine kamikaze insansız hava araçları ve sofistike ‘Arkab’ seyir füzeleriyle saldırdığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz aylarda Irak Direnişi, Eilat ve Hayfa'daki havaalanı ve petrol rafinerisi de dahil olmak üzere İsrail'in önemli hedeflerine çok sayıda saldırı düzenledi.

Ayrıca, rejimin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı başladığından beri Yemenli güçlerle birlikte İsrail limanlarına ve İsrail bağlantılı gemilere karşı ortak operasyonlar başlattı.

Irak Direnişi’nin Eilat'a yönelik son saldırısı, Yemen güçlerinin cuma günü Tel Aviv'deki ABD konsolosluk binasına yakın bir bölgeyi insansız hava aracıyla vurarak bir İsrailli askerin ölümüne ve 10 kişinin yaralanmasına yol açmasının ardından geldi.

İsrail savaş uçakları ise misilleme olarak Yemen'in stratejik batı vilayeti Hudeyde'deki yakıt depolama tesislerine hava saldırısı düzenleyerek altı sivilin ölümüne ve yaklaşık 90 kişinin yaralanmasına neden oldu.