Irak Direnişi İsrail’i vurdu

img
Irak Direnişi İsrail’i vurdu YDH

Irak İslami Direnişi, İşgal altındaki Filistin topraklarının güneyindeki Umm el-Raşraş’ta (Eilat) İsrail'in önemli bir hedefine karşı insansız hava araçlarıyla operasyon düzenlediğini duyurdu.




YDH- Irak İslami Direnişi bir açıklama yaparak, işgal altındaki Filistin kenti Umm el-Raşraş'ın (Eilat) kuzeyinde “işgal için önemli bir hedefe” insansız hava aracıyla saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Direniş yaptığı açıklamada, bu operasyonun “Gazze Şeridi'ne destek ve İsrail işgalinin çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinlilere yönelik devam eden katliamlarına yanıt olarak” gerçekleştirildiğini belirtti.

Irak'taki İslami Direniş'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki hedefleri vurarak İsrail işgaline karşı operasyonlar düzenlemeye devam etmesine dikkat çeken uzmanlar, grubun ikinci aşamada, İsrail rejiminin limanlarını hedef almaya başladığını söylüyorlar.

İsrail işgali, Gazze'yi ve direnişi destekleyen destek cephesinin operasyonları sonucu ortaya çıkan kayıplarının boyutunu gizleme politikasının bir parçası olarak, Irak Direnişi tarafından yürütülen saldırılarla ilgili bilgilerin yayınlanmasına izin vermiyor. Bu konuda çok katı bir sansür politikası uyguluyor.

Irak Direniş ayrıca, işgal altındaki Filistin topraklarını hedef almak üzere Yemen Silahlı Kuvvetleri ile ortak operasyonlar yürütüyor.

Yemen'deki Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi yaptığı konuşmalarda “Yemen ordusu ile Irak'taki İslami Direniş arasındaki bu ortak operasyonların düşman üzerinde doğrudan ve önemli bir etkisi olduğunu” söylemiş ve bu operasyonların artarak devam edeceğini vurgulamıştı.

Irak İslami Direnişi 21 Temmuz'da da bir açıklama yapmış ve savaşçılarının Umm el-Raşraş'ta (Eilat) önemli bir hedefe karşı bir insansız hava aracı operasyonu gerçekleştirdiğini duyurmuştu.