İsrailli general: Hizbullah'la savaşmaktan kaçınmalıyız

img
İsrailli general: Hizbullah'la savaşmaktan kaçınmalıyız YDH

İsrailli emekli general Tamir Hayman, Siyonsit rejimin uluslararası konumunu iyileştirene kadar Hizbullah ile savaşmaktan kaçınması gerektiğini belirtti.




YDH - Siyonist rejim hem Gazze'de hem de Kuzey'de devam eden stratejik zorluklarla karşı karşıya.

Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS) düşünce kuruluşunun direktörü olan İsrailli emekli tümgeneral Tamir Hayman, rejimin Hizbullah ile savaştan neden kaçınması gerektiğini anlattı

Jerusalem Post gazetesinde yer alan makalesinde Hayman, "Kuzey sınırını Hizbullah'a karşı güvence altına almak için İsrail'in hem uluslararası hem de yerel bağlamları anlaması gerekiyor," dedi.

Uluslararası alanda İsrail'in askeri itibarının azaldığını ve küresel tecridin arttığını anımsatan Hayman, "İran, Hizbullah aracılığıyla baskı uygularken ABD'nin diplomatik desteği belirsiz görünüyor ve ilişkilerde potansiyel çatlakların sinyalini veriyor," ifadelerini kullandı.

Öte yandan İsrail'deki siyasi krize değinen Hayman, askerler arasında yorgunluk, hükümete ve ordu yönetimine karşı artan güvensizlik belirtileri olduğuna işaret etti.

General, "İsrail'in caydırıcılık kabiliyetine olan güven azalıyor ki bu Kuzey'de savaş çıkması halinde kritik bir mesele," diye ekledi.

Hayman, "İsrail mevcut başarısızlıklarını giderene, liderliğini istikrara kavuşturana ve uluslararası konumunu iyileştirene kadar Hizbullah ile savaşmaktan kaçınmalıdır. Stratejik sabır esastır; Hizbullah'ın günü gelecek ama şimdi değil," değerlendirmesini yaptı.