İsrail kuzeyde bir harekata hazır değil

img
İsrail kuzeyde bir harekata hazır değil YDH

İsrail gazetesi Maariv, İsrail ordusunun çeşitli cephelerde yürüttüğü savaştan dolayı bitkin düştüğünü ve teyakkuz durumunu kaybettiğini söyledi.




YDH- İsrail gazetesi Maariv’in haberine göre İsrail ordusu, Lübnan'daki direniş karşısında kuzey cephesindeki teyakkuz durumunu her geçen gün kaybediyor.

Gazete, ordunun teyakkuz gücünde yaşadığı kayba, Gazze'de 300 günden fazla bir süredir devam eden savaşın neden olduğunu vurguladı. Bu süre içerisinde İsrail ordusunun çok bitkin düştüğü belirtildi.

Maariv, İsrail ordusunun çoğunlukla yedek kuvvetlerden oluştuğuna dikkat çekti.

Gazete bunun, aynı zamanda kuzeyde rutin olarak devam eden savaş durumu ve Batı Şeria'daki güvenlik güçlerinin artan faaliyetlerinden kaynaklandığını belirtti.

Ayrıca, çok sayıda İsrail taburunun, 7 Ekim'den bu yana çeşitli savaş cephelerinde faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Maariv onların da normal oluşumların yanında kuzeyde manevra yapmaları gerekeceğini söyledi.

Maariv gazetesi, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki cephenin bu hale gelmesinden ve yaklaşık 100 bin yerleşimcinin bölgeden tahliye edilmesinden İsrail siyasi liderliğini sorumlu tuttu.

Bu arada Hizbullah saldırıları nedeniyle bölgeden tahliye edilen Siyonist yerleşimci sayısının 250 binden fazla olduğu iddia ediliyor.

Gazete, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin mayıs ayı sonunda, ordunun bir kara harekatına hazırlandığına dair ifadeler kullandığını da hatırlattı.

Maariv buna rağmen İsrail ordusunun o zamandan beri herhangi bir kara manevrasına hazır olma durumunu kaybettiğini vurguladı.