ABD’den Irak Direnişi’ne saldırı

img
ABD’den Irak Direnişi’ne saldırı YDH

Haşd Şabi’ye bağlı Cezire Operasyonları güçlerine Amerikan güçleri tarafından Curf en-Nasr bölgesinde İHA saldırısı gerçekleştirildi.




YDH- Irak’taki Haşd Şabi tarafından yapılan açıklamada, Haşd Şabi’ye bağlı Cezire Operasyonları güçlerine Curf en-Nasr bölgesinde düzenlenen İHA saldırısında çok sayıda kişinin şehit olduğu ve yaralandığı bildirildi.

Haşd Şabi’den yapılan açıklamada, “Mevcut bilgiler, Haşd Şabi’nin 47. Tugayına ait iki devriyenin İHA’lardan atılan roketlerle hedef alındığını gösteriyor” denildi.

Saat 21:30’da meydana gelen patlamada Sueydat bölgesindeki iki araç hedef alınırken, el-Meyadin’in verdiği bilgiye göre, hava saldırısı üç kişinin şehit olmasıyla sonuçlandı.

El-Meyadin’in Irak muhabiri saldırılarda Curf en-Nasr’daki radar ve erken uyarı ekipmanların da hedef aldığını bildirdi.

Söz konusu televizyona bilgi veren direniş kaynakları, ABD ordusunun saldırıyı İHA’larla gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD’li bir askeri yetkili ise el-Meyadin’e yaptığı açıklamada, Irak’taki ABD güçlerinin Babil vilayetindeki Musayyib bölgesinde “savunma amaçlı” bir hava saldırısı düzenlediğini, saldırıda “İHA’larla saldırı yapmak isteyen ve ABD ve koalisyon güçlerine tehdit oluşturan militanların hedef alındığını” iddia etti.

Öte yandan Bedr Örgütü Genel Sekreteri Hadi el-Amiri, “Curf en-Nasr bölgesindeki Haşd Şabi’nin güvenlik güçlerine yönelik Amerikan saldırısını şiddetle kınıyorum” dedi.

Hadi Amiri, yaptığı açıklamada, “Saldırının Siyonist saldırıyla eşzamanlı olarak gerçekleşmesi, saldırganlığın ortak bir yöntem olduğunu, taraflar arasında geniş bir koordinasyon bulunduğunu ve Amerikan rolünün sadece Siyonistlere kapsamlı destek sağlamakla kalmayıp, Gazze, Güney Lübnan ve diğer cephelerde doğrudan savaşa katıldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Irak’taki Ketaib Hizbullah’tan da bir açıklama geldi. Ketaib Hizbullah’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Düşman Amerika, Kuveyt'teki Ali es-Salim üssünden insansız hava araçlarıyla hain bir saldırı gerçekleştirerek, keşif insansız hava araçlarının etkinliğini artırmak amacıyla yeni teknik deneyler yapmayı planlayan insansız hava aracı uzmanlarını hedef aldı. Bu uzmanlar, Kerbela şehrinin sınırlarını ve dış yollarını izlemek için keşif dronlarının geliştirilmesi üzerinde çalışıyorlardı. Böylece Irak güvenlik güçleriyle birlikte İmam Hüseyin’in Erbain anmasında ziyaretçileri koruma görevini yürüteceklerdi.

Amerikan işgal güçlerini, evlatlarımızın kanının dökülmesinden tamamen sorumlu tutarken, Kuveyt yetkililerini topraklarını Amerikan suç eylemlerinin başlama noktası olarak kullanmalarına devam etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Irak hükümetini, işgal güçlerinin varlığını sona erdirmek için kararlı bir şekilde hareket etmeye çağırıyoruz. Milletvekillerini Amerikan güçlerini ülkeden çıkarmak için net bir duruş sergilemeye davet ediyoruz.

Ketaib Hizbullah, mustazafları korumaya ve şehitlerin kanına vefalı kalmaya dair ahdine her zaman sadık kalmıştır ve kalmaya devam edecektir. İslami Direniş Irak Direniş Koordinasyonu’ndaki kardeşleriyle istişare ettikten sonra uygun kararı alacaktır.”