Hizbullah'tan İsrail'e İHA operasyonu

img
Hizbullah'tan İsrail'e İHA operasyonu YDH

Batı Celile'de Hizbullah'a ait insansız hava aracıyla düzenlenen operasyonda biri ağır olmak üzere en az 5 asker yaralandı.




YDH - Batı Celile'nin Hizbullah roketleri ve insansız hava araçlarının (İHA) yoğun ateşi altında kalması sonucu biri ağır olmak üzere en az beş asker yaralandı. 

Hizbullah, İsrail'in Lübnan sınırının yaklaşık 30 kilometre kuzeyindeki Nebatiye yakınlarındaki Güney Lübnan kasabası Meyfadun'a düzenlediği ve en az beş kişinin hayatını kaybettiği bildirilen saldırının ardından Akka yakınlarındaki bir askeri üssü hedef aldığını bildirdi.

Kıyı kenti Akka ve civarında saldırı amaçlı insansız hava araçlarının sızdığına dair siren sesleri duyulurken, kuzeydeki Nehariye de İHA ve füzelerin hedefi oldu. 

Rejimin sağlık görevlileri, Jerusalem Post gazetesine verdikleri demeçte "Şarapnel parçaları nedeniyle başından ciddi şekilde yaralanmış olan erkeği arabada baygın halde gördük. Bilinci tamamen yerinde olan ve alt uzuvlarında şarapnel yaraları bulunan bir kadın da yakınlardaki bir park yerindeydi," dedi.

Görevliler, "Solunum ve ilaç tedavisi de dahil olmak üzere erkeği tedavi ettik ve durumu çok ciddi olduğu için hastaneye naklettik. Kadın yaralının durumu ise hafif ila orta dereceli olarak tahliye edildi," ifadelerini kullandı.



Makaleler

Güncel