İsrail'de paranoya büyüyor

img
İsrail'de paranoya büyüyor YDH

CNN'e konuşan İsrailli yetkililer, Hizbullah'ın misillemeye İran'dan 'bağımsız' olarak hazır olduğunu öne sürdü.




YDH - CNN televizyonunda yer alan haberlere göre, İsrailli yetkililer önümüzdeki günlerde Siyonist rejime karşı ilk büyük saldırıyı İran yerine Hizbullah'ın yapacağına giderek daha fazla inanırken, Tahran'ın da misillemeyi 'yeniden gözden geçirdiğini' iddia etti.

Kanalın konuyla ilgili istihbarat bilgisi olan iki kaynağa dayandırdığı haberine göre Hizbullah, üst düzey askeri komutanı Fuad Şukur'un Beyrut'ta ve Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'nin Tahran'da öldürülmesine İran'ın yapacağı misillemeden 'bağımsız olarak' harekete geçmeye giderek daha hazır görünüyor.

Kaynaklardan biri Hizbullah'ın önümüzdeki günlerde düzenleyeceği saldırıya hazırlanma konusunda İran'dan daha hızlı hareket ettiğini öne sürdü.

Habere göre, pek çok yetkili İran'ın misilleme planlarını hala hazırladığını söylerken, bir Amerikalı askeri yetkili Tahran'ın İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı için beklenen hazırlıkların tamamını olmasa da bir kısmını çoktan yaptığını dile getirdi.

İkinci kaynak ise İran'ın aksine Hizbullah'ın Lübnan'ın İsrail'le sınır komşusu olması nedeniyle çok az ya da hiç uyarı işareti olmadan bir saldırı başlatabileceğini savundu.

Kaynak, Tahran ile Hizbullah'ın konusunda nasıl işbirliği yaptıklarının ya da yapıp yapmadıklarının belirsiz olduğunu ve bazı yetkililerin nasıl ilerleyecekleri konusunda aynı fikirde olmayabileceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.