Hizbullah casusluk ekipmanlarını imha etti

img
Hizbullah casusluk ekipmanlarını imha etti YDH

Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin sınırı boyunca İsrail mevzilerine yönelik son askeri operasyonları, direniş örgütünün gün boyunca bir dizi hedefli saldırıyla Filistin direnişini destekleme kararlılığının altını çiziyor.




YDH- El-Meyadin'e göre, Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah Pazar günü, savaşçılarının işgal altındaki Filistin sınırı boyunca İsrail askeri bölgelerine ve askerlerine karşı gerçekleştirdiği yeni bir dizi operasyonu duyurdu.

Hizbullah, askeri eylemlerinin "Gazze Şeridi'ndeki dirençli Filistin halkını ve onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek için" gerçekleştirildiğini açıkladı.

Hizbullah'ın açıklamasına göre, tüm saldırılarda tam isabet sağlandığını belirtti.

Sabah 7:30'da el-Merc askeri bölgesini hedef alan Hizbullah, ardından 9:15'te el-Raheb bölgesindeki İsrail güçlerine saldırdı.

10:50'de Birket Rişa bölgesindeki İsrail askerleriyle çatışmaya giren Hizbullah, kısa bir süre sonra Mitat Kışlası'na saldırdı

Pazar günü öğleden sonra kırk beş dakika sonra Hizbullah savaşçıları, birinci şahıs görüşlü (FPV) bir drone ile el-Malikiye askeri bölgesine yerleştirilen İsrail casus ekipmanlarını imha etti.

Saat 15:05'te işgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba Tepelerindeki Ruveysat el-Alem askeri bölgesindeki İsrail casusluk ekipmanları da Direniş savaşçıları tarafından imha edildi. 

Daha sonra, saat 16:22'de Direniş, Ruveysat el-Alem bölgesine belirtilmemiş "roket silahlarıyla" ikinci kez saldırdı.

Hizbullah savaşçıları ayrıca bir başka FPV insansız hava aracını yönlendirerek bu kez el-Malikiye askeri bölgesinde İsrail işgal askerleri tarafından kullanılan bir mevziyi hedef aldı.

Saat 19:20'de Hizbullah'ın topçu birlikleri Lübnan-Filistin sınırı yakınlarındaki el-Cardah buluşma noktasında bir grup İsrail askerine daha saldırdı.

İslami Direniş çeşitli yerlerden gelen şehitleri anarken, Lübnan Sağlık Bakanlığı Beyt Leyf'te İsrail saldırısı sonucu bir kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail güçleri bu arada el-Taybe, Maarub ve Yater'in dış mahallelerini de vurdu.

El-Meyadin muhabiri, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Maarub kasabasına düzenlediği hava saldırısında beş Suriye vatandaşının yaralandığını bildirdi.