Siyonist rejimden Hizbullah'a tehdit

img
Siyonist rejimden Hizbullah'a tehdit YDH

İsrail basını, Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şukur'u hedef alan suikasta vereceği cevabın Siyonist rejim ile 'daha geniş çaplı bir çatışmayı tetikleyeceğini' iddia etti.




YDH - Siyonist rejimin Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şukur ve Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'yi hedef alan suikastlarının ardından bölge, Direniş Ekseni'nin cevabını bekliyor.

Yedioth Ahronoth gazetesi, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail'e misilleme sözü verdiğini, ancak olası cevabın 7 Ekim'de başlayan savaşın gidişatını belirleyebileceğini yazdı.

Gazetede yer alan Yossi Yehoshua imzalı makalede, "İran ve Lübnan'dan Gazze, Yemen, Irak, Suriye ve Batı Şeria'ya kadar tüm cephelerin etkileneceği bölgesel bir savaş potansiyeli beliriyor. Ateşkes ve esir takası anlaşmasını sonuçlandırmak üzere yapılacak zirve yaklaştıkça riskler de artıyor," ifadesine yer verildi.

Makalede, "Zirvenin sonucu, kuzey İsrail'de yaşayanların evlerine dönüp dönemeyeceklerini ya da geniş çaplı bir bölgesel çatışmanın patlak verip vermeyeceğini belirleyebilir," denildi.

Üst düzey bir İsrailli askeri yetkili, gazeteye yaptığı açıklamada, direnişin 'orantısız güçle karşılık vermesi' halinde İsrail'in ağır kayıplar verme potansiyeline rağmen Lübnan sınırındaki gerçekliği değiştirebilecek bir savaş başlatma fırsatını değerlendirebileceği tehdidinde bulundu.