Biden'ın temsilcisi: Kaybedecek zaman yok

img
Biden'ın temsilcisi: Kaybedecek zaman yok YDH

ABD Başkanı Biden'ın özel temsilcisi Amos Hochstein, Beyrut'a yaptığı ziyarette Gazze'de ateşkesin 'son derece önemli' olduğunu ve zamanın daraldığını kaydetti.




YDH - Beyrut'u ziyaret eden ABD'nin bölgedeki özel temsilcisi Amos Hochstein, dün yaptığı açıklamada, Gazze savaşını sona erdirecek esir takası anlaşması için zamanın daraldığı uyarısında bulundu.

Hochstein'ın Lübnan turu, Doha'da yeni tur müzakerelerin başlamasından bir gün önce, İran'ın Siyonist rejimin suikastlarına vereceği cevabın beklendiği sırada geldi.

Hochstein, Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile 'Gazze'de ateşkes için masada olan çerçeve anlaşmayı görüştüklerini ve artık kaybedecek zaman olmadığı ve daha fazla gecikme için hiçbir tarafın geçerli mazereti kalmadığı konusunda hemfikir olduklarını' söyledi.

Hochstein, "Anlaşma aynı zamanda Lübnan'da diplomatik bir çözümün sağlanmasına yardımcı olacak ve bu da daha büyük bir savaşın patlak vermesini önleyecektir," ifadelerini kullandı.

Yetkiki, "Diplomatik eylem ve diplomatik çözümler için açılan bu pencereden faydalanmamız gerek. O an geldi," diye ekledi.

Hochstein, "Gerilimin tırmanması için ne kadar zaman geçerse kazalar, hatalar, hedeflerin yanlışlıkla vurulması ihtimalleri ve riskler o kadar artar ve bu da kolayca kontrolden çıkan bir tırmanmaya neden olabilir," değerlendirmesini yaptı.

Savaşın şu an, bugün sona erdirilebileceğine inandıklarını kaydeden yetkili, şöyle devam etti: "Bunu başka çatışmalara bağlamak isteyenlerin olduğunun farkındayız. Bizim tutumumuz bu değil. Diplomatik bir çözüme ulaşılabileceğine inanmaya devam ediyoruz, zira hiç kimsenin Lübnan ile İsrail arasında topyekun bir savaşı gerçekten istemediğine inanmaya devam ediyoruz."

Diğer yandan Hochstein, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile de bir araya geldi ve Mikati, yaptığı açıklamada 'İsrail'in uzlaşmazlığının savaşı durdurma çabalarını tehdit ettiği' uyarısında bulundu.