''Z kuşağı İsrail'in varolma hakkına giderek daha az sempati duyuyor''

img
''Z kuşağı İsrail'in varolma hakkına giderek daha az sempati duyuyor'' YDH

İsrail karşıtı boykotların ABD'de ivme kazanmaya devam ettiği ve genç Amerikalılar arasında İsrail'in varolma hakkını desteklemeyen bir eğilim gözlemlendiği bildirildi.




YDH- Amerikan gazetesi The Hill, İsrail karşıtı boykotların ABD'de arttığını ve ABD'li gençlerin İsrail'e giderek daha az sempati duyduğunu bildiriyor. 

The Hill'in haberinde, sosyal medyanın genç Amerikalılar arasında İsrail karşıtlığının artmasına önemli ölçüde katkıda bulunduğu öne sürüldü.

Mart ayında İsrail lobisinden temsilciler TikTok'un ABD'de yasaklanması gerektiğini ileri sürerek, Z kuşağının Gazze'deki durum hakkında, daha az bilinen ayrıntılar da dahil olmak üzere, öncelikle bu platform aracılığıyla bilgi edindiğini iddia etmişti.

Tiktok'un yasaklanması tasarısının kabul edilmesinde baskı kuran, Amerika’daki en güçlü İsrail lobilerinden biri olan Anti Defamation League’in (ADL) yöneticisi Jonathan Greenblatt, sızdırılan ses dosyasında "TikTok sorunumuz var. Mesele 'sağ ve sol' değil, 'genç ve yaşlı' meselesidir." demişti.

The Hill, İsrail işgalini reddeden ve direniş seslerini yükselten Z kuşağını ''hem sivil yaşamı koruyacak hem de barış içinde bir arada yaşamayı sağlayacak gerçekçi çözümlere çok az saygı gösteren bir kitle.'' olarak niteledi. 

İsrailli yetkililerin de zaman zaman dile getirdiği gibi, gelecek on yılda İsrail'in var olmayacağı gerçeğini yineleyen The Hill ''İsrail'in geleceğinin önünde zamanın hayaletinden daha büyük bir engel yoktur.'' dedi.

Pew Araştırma Merkezi'nden aktarılana göre,  21-30 yaş arası Amerikalıların üçte birinden fazlasını Aksa Tufanı'nı ve Hamas'ın müdahalesini destekliyor.

The Hill, 65 yaş ve üzeri vatandaşların, yukarıda bahsi geçen genç kuşağa kıyasla ABD'nin Gazze'deki İsrail operasyonlarına silah yardımı yapmasını dört kat daha fazla desteklediğini bildiriyor.

The Hill'e göre, 18-29 yaş arası Amerikalıların beşte biri Holokost'un bir efsane olduğuna inanıyor, bu verinin önceki nesillere göre on kat daha fazla olduğu vurgulandı.

Z kuşağının yüzde 10'u Holokost'u Yahudilerin başlattığına inanıyor.

Gençlere Holokost anlatısını dayatmanın önemini vurgulayan The Hill, Y kuşağının yüzde 66'sının Auschwitz'i bilmediğini aktardı. 

The Hill gazetesinin, Tahran ve Beyrut'taki yüksek profilli yetkililere suikastları ''İsrail ordusunu hedef göstermek'' olarak nitelerken ve kampüslerdeki Filistin ile destek eylemlerini antisemitizm olarak tanımlarken hiçbir temellendirme sunmaması dikkat çekti. 

Son olarak, The Hill, Z kuşağının İsrail'in var olma hakkına giderek daha az sempati duymasının ''önüne geçilmediği takdirde İsrail - Amerika egemenliğinin tehlikede kalmaya devam edeceğini'' vurguladı.

 

 

 

 



Makaleler

Güncel