Siyonist rejimden Lübnan'a saldırı

img
Siyonist rejimden Lübnan'a saldırı YDH

Siyonist rejim, Lübnan direnişinin İsrail'in önceki hava saldırılarına misilleme yapmasının ardından güney Lübnan'ı hedef aldı.




YDH - Rejimin askeri sözcüsüne göre İsrail'e ait savaş uçakları perşembe günü erken saatlerde Lübnan'ın güneyinde 10'dan fazla noktaya hava saldırısı düzenledi.

Saldırılar, Lübnan direniş hareketi Hizbullah'ın İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne 50'den fazla roket atması ve insansız hava araçları göndererek bir kişinin yaralanmasına ve birkaç evin hasar görmesine yol açmasından saatler sonra gerçekleşti.

Hizbullah, çarşamba günü gerçekleştirdiği operasyonun, Siyonist rejimin salı gecesi Lübnan'da sivil bir bölgeyi hedef alan ve bir kişinin şehit olmasına, 19 kişinin de yaralanmasına neden olan hava saldırısına doğrudan bir yanıt olduğunu duyurdu.

Bu eylem, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'de ateşkes anlaşmasının sonuçlandırılması ve esirlerin serbest bırakılmasının önemini vurguladığı sırada gerçekleşti.

Beyaz Saray, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de katıldığı görüşmede Biden'ın Netanyahu'yu ateşkes sürecini hızlandırmaya çağırdığını ve Kahire'de bekleyen sorunların çözümüne yönelik yapılacak görüşmeleri ele aldığını belirtti.

Netanyahu'nun ofisi, Siyonist rejimin Gazze'nin artık rejimin güvenliği için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak da dahil olmak üzere devam eden savaştaki hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını yineledi.

Açıklamada, rejimin Gazze ve Mısır arasındaki kritik bir sınır bölgesi olan Selahaddin Koridorunda askeri varlık bulundurma talebinden vazgeçmeyi kabul ettiği yönündeki haberler yalanlandı.