Birleşik Arap Emirliklerinden İran’a destek ziyareti

img
Birleşik Arap Emirliklerinden İran’a destek ziyareti YDH

SAAF-Birleşik Arap Emirlikleri Dış İşleri Bakanı Şeyh Abdullah b. Zaid Âl-i Nehyan çeşitli temaslarda




SAAF-Birleşik Arap Emirlikleri Dış İşleri Bakanı Şeyh Abdullah b. Zaid Âl-i Nehyan çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği İran’da ülkesinin ABD’ye hava sahasını kullanma izni vermeyeceğini söyledi.

 

İran Dış İşleri Bakanı Mutteki ile yaptığı ikili görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Şeyh Muhammed, Sundaytimes ve bazı medya kuruluşları tarafından gündeme taşınan, İran’a karşı İsrail ve ABD’nin İran’a muhtemel askeri müdahalesinde komsu ülkelerin hava sahasını kullanması yönündeki iddiaları değerlendirdi.

 

Şeyh Abdullah, “böyle bir şey çılgınlık olur. Bu düşünce ve bu fikir tam bir çılgınlıktır" dedi. Tahran ziyaretinin ülkesinin hava sahasını kullandırmayacağına yönelik açık bir cevap olduğunu söyleyen Şeyh Muhammed “İran ile Birleşik Arap Emirlikleri sürekli dost olmuştur ve bundan sonra da dost olacaklardır” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

 

Şeyh Muhammed, Amerika’nın, Dubai’de İran masası için bir büro kurduğuna dair soruya ise, “Amerikalıların böyle bir masa kurmak için bizden talepleri olmamıştır ve bu yöndeki haberlerde medyada çıkan iddialardır. Amerika’nın Dubai’deki konsolosluğunun böyle bir çalışma içerisinde olmasının anlaşılması halindeyse konuya ciddiyetle takip edeceğiz” dedi.