Hizbullah'ın İHA'ları İsrail'i zorluyor

img
Hizbullah'ın İHA'ları İsrail'i zorluyor YDH

Yedioth Ahronoth'a göre, Hizbullah’ın insansız hava araçları (İHA) birimi tarafından gerçekleştirilen saldırılar, rejimin hava savunma sistemlerinin etkinliğini sorgulattı.




YDH - İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth'ta yer alan makalede, Hizbullah’ın özellikle Tsnobar Lojistik Üssü ve Golan Tepeleri’ndeki Katzrin yerleşimine yönelik saldırılarının İsrail'in Demir Kubbe ve diğer hava savunma sistemlerini zorladığı belirtildi.

Makalede, 'Lobby 1701' adlı kuruluşun hazırladığı veriler ışığında, İsrail işgal ordusunun mevcut tehditlere karşı etkili bir yanıt geliştiremediği ifade edildi.

Hizbullah’ın saldırılarına karşı sinyal bozucu cihazlar, Vulcan top sistemleri ve deneysel müdahale sistemleri kullanılmasına rağmen, İsrail hava savunma sistemlerinin bu İHA’ları tespit etmekte zorluk çektiği kaydedildi.

Gazetenin verilerine göre, ağustos ayının başından bu yana Lübnan’dan İsrail hava sahasına yaklaşık 40 İHA sızdı. Temmuz ayında ise bu sayı 50 civarındaydı. Hizbullah’ın saldırılarının başladığı 8 Ekim’den bu yana, 1200'den fazla İHA operasyonu gerçekleştirildi. Bu saldırılar, onlarca İsrail askerinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.

Makalede ayrıca, Celile bölgesindeki siren sirenlerinin savaşın başlangıcından bu yana en az 395 kez İHA’lar tarafından tetiklendiği belirtildi.

Keşif ve bilgi toplama amaçlı İHA’ların ise İsrail’in uyarı ve savunma sistemlerine yakalanmadan Hayfa’ya kadar ulaşabildiği ifade edildi.

Makalenin sonunda, “Yukarı Celile’ye fırlatılan 1200 İHA, yerleşimciler ve askerler arasında ölümlere ve yaralanmalara yol açtı, tarlaları yaktı, evleri yıktı ve yaşamı dayanılmaz hale getirdi,” denildi.



Makaleler

Güncel